"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiftçi üretim yapamaz halde

25 Eylül 2024, Çarşamba 17:00
AKP’nin tarım politikaları 2024’ü üreticiler için adeta bir faciaya çevirdi. Borçları günden güne artan çiftçiler, girdi maliyetlerini karşılayamazken 2025 yılında üretim dahi yapamayacak noktadalar. Ülkenin birçok yerinde direnişe geçen çiftçiler her alanda yalnız bırakıldı.

BirGün’ün haberine göre Çiftçiler Sendikası (Çiftçi-Sen) Genel Örgütlenme Sekreteri Adnan Çobanoğlu 2025 yılında da üretici eylemleri yaşanacağına dikkat çekti. Çobanoğlu şu ifadeleri kullandı: “Yönetmelikle 2 yıl işlenmeyen topraklara el konulabiliyor. Bu nedenle çiftçiler mecburen ekim yapacaklar. Ülkemizde gıdada şirketlere bağımlılık artıyor. Üretimden pazarlamaya kadar tüm zinciri şirketler kontrol altına almak istiyor. Bu yaz döneminde protesto eylemlerinde özellikle sebzede önderlik edenlerin bir kısmı orta çiftçilerdi. İktidar, orta çiftçiyi de artık tasfiye etmek istiyor. 2025’te ciddi üretici eylemleri bizi bekliyor.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 363
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı