"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Batık kredilerde rekor artış

28 Ağustos 2024, Çarşamba 16:06
Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler, bankaların bilançolarını da olumsuz etkilemeye başladı. Yüksek faiz oranları ve artan enflasyon, bireylerin ve işletmelerin borçlarını ödemesini güçleştirdi.

Krediye erişimdeki zorluklar ise durumu daha da kötüleştirdi. Bu durum, bankaların takipteki alacaklarında son 3-4 ayda ciddi bir artışa yol açtı. Ekonomistler, bu trendin devam etmesi halinde batık kredilerin önümüzdeki dönemde önemli bir sorun haline gelebileceği uyarısında bulunuyor.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre, Bireysel kredi kartı toplam borcu ise 2023 Ocak ayında 451,1 milyar lira seviyesindeyken geçen hafta 1,5 trilyon liraya kadar yük­seldi. Yani geçen sürede yüksek enflasyonun da etkisiyle tüketim­de kredi kartına yüklenen vatanda­şın oluşan kart borcunu ödemekte zorlandığı görülüyor. Merkez Bankası’nın verilerine göre, bir önceki ay karşılıksız çek adedi 10 bin 546 adet seviyesinde bulunurken, temmuzda bu rakam yüzde 149,9 artarak 26 bin 351 adede yükseldi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 841
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı