"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akaryakıta ÖTV zammı

04 Temmuz 2024, Perşembe 17:00
İktidar enflasyon oyunlarına devam ediyor. BirGün’ün haberine göre TÜİK’in yılın ilk altı ayına ilişkin üretici enflasyon verilerini açıklamasının ardından akaryakıta ÖTV zammı geldi.

Böylece bu büyük zam ücretlerin düzeleceği ayda devre dışı bırakılmış oldu. Benzin ve motorinde yaklaşık 2’şer TL’lik vergi zammı oldu. Akaryakıt zamlarının iğneden ipliğe birçok ürünün fiyatlarına yansıması bekleniyor. TÜİK altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesapladı. Buna göre litrede motorinde 8,86 TL, benzinde 9,45 TL maktu ÖTV tutarlarına yüzde 19,49 oranında zam geldi. Litrede maktu ÖTV tutar benzinde 11,29 TL’ye, motorinde 10,59 TL’ye, otogazda 8,67 TL’ye yükseldi. ÖTV artışlarına yüzde 20’lik KDV de eklenince litrede motorine 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 21 kuruş, otogaza 95 kuruş zam geldi. Böylece, benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 44,70 TL’ye, Ankara’da 45,70 TL’ye, İzmir’de 46,06 TL’ye yükseldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 44,60 TL’ye, Ankara’da 45,63 TL’ye, İzmir’de TL’ye 46,00 TL’ye yükseldi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 838
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı