"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üniversiteler eğitim için yarışsın

10 Ağustos 2017, Perşembe 23:00
Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat, üniversitelerin öğrencilere kampüs veya bölüm sunmaktan ziyade beceri öğretecek bir sisteme dönmeleri gerektiğini vurguladı.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok konuşulan konulardan bir tanesi boş kalan kontenjanlar oldu. Toplamda 696 bin 241 öğrenci üniversitelere kayıt hakkı kazanırken geçen yıl 60 bin 147 olan boş kontenjan sayısı bu yıl 214 bin 430 oldu. Kontenjanların boş kalmasının ardında yatan sebepleri değerlendiren Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat, “Adaylar kontenjanları boş bırakarak üniversitelere bir mesaj verdiler. Bu noktada üniversitelerin öğrencilere kampüs veya bölüm sunmaktan ziyade geleceği tasarlamak için ihtiyaç duydukları becerileri öğretecek bir sisteme dönmeleri gerekiyor” dedi. Üniversitelerin destekleyecekleri ve büyütecekleri alanlara ve yetkinliklere karar vermeleri gerektiğini vurgulayan Polat, “Burada görev biraz da YÖK’e düşüyor. YÖK’ün üniversite olmanın sadece öğrenciyi alıp, eğitim verip, mezun etmek değil, katma değer katmak olduğunu vurgulaması lâzım. Bu anlamda üniversitelerin birkaç konsept seçerek ilerlemesi doğru bir hareket olacaktır.” diye konuştu.

 

ÜNİVERSİTELER MESLEK EDİNDİRME KURSU DEĞİL

Üniversitelerin meslek edindirme kurumları olmadığını söyleyen Polat, “Bölümleri meslek adı altında tanıtmamak lâzım. Üniversiteler eğitimi verir, insanlar bu eğitimi farklı meslek veya alanlarda kullanırlar. Öğrenci hangi bölümü okursa okusun üniversite mezunu olduğu zaman farklı bir iş yapacağının ve kendine farklı bir alan yaratacağının farkında. Bu nedenle tercihini yaparken yabancı dil öğrenme fırsatını, okulların yurtdışı programlarını, şirket ilişkilerini, üniversitenin kendisine sunduğu farklılıkları sorguladı ve ailesinin ekonomik durumuna baktı. Bu noktada öğrencilerin çabasının fazla olduğunu ve üniversitelerin de bu çabayı göstermesi gerektiğini söylemek lâzım. Öğrencilere bölüm veya kampüs sunmak yerine geleceği tasarlamak için onlara ihtiyaç duydukları becerileri öğretecek bir sisteme dönmek çok daha önemli” diye konuştu.

Etiketler: üniversite, tercih
Okunma Sayısı: 2236
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı