"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TEOG gitti kargaşası kaldı

20 Eylül 2017, Çarşamba
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TEOG’un kaldırılması talimatı vermesinin ardından TEOG sınavı kaldırıldı, fakat veliler, yayıncılar ve eğitimciler bu durumdan kaygılı. Yeni sistemin nasıl olacağı ise belirsiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nın (TEOG) kaldırılması talimatı vermesinin ardından TEOG sınavı kaldırıldı, fakat veliler, yayıncılar ve eğitimciler bu durumdan kaygılı. Veliler çocuklarının sürekli değişikliğe maruz kalan eğitim sistemi dolayısıyla belirsizlikler yaşadıklarını söylerken, yayıncı kuruluşlar ani değişiklikler dolayısıyla ürettikleri eğitim materyallerinin boşa çıktığını, emek kaybı ve maddî sorunlar yaşadıklarını söylüyor. Eğitimciler ise yapılan değişikliğin yerine nasıl bir uygulama geleceği konusundaki belirsizlik dolayısıyla endişeli. 

Bize güvenin, niyetimiz halis

Yeni sistemin nasıl olacağı ise belirsiz. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl TEOG sınavının yapılmayacağını açıkladı. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim sistemiyle ilgili “TEOG’un kaldırılmasına karar verildi. TEOG’un kaldırılması da Türkiye’nin önünün açılması. Evlâtlarımızı yarış atı konumuna koyduk yani. İnanın evlâtlarımız büyüyor, büyüdüğünü fark edemiyorsunuz. Etüd merkezleri ne kadar artmıştı değil mi? Niye arttı? TEOG yüzünden arttı. Evlâdının yarış atı konumuna girmesini hangi aile ister? Biraz sevin, biraz sayın... Son sözümüz şu. Bize güvenin. Niyetimiz halis, Türkiye’yi hep beraber 21’nci yüzyıla taşıyacağız” dedi. Bu sene TEOG sınavının uygulanmayacağını söyleyen Bakan Yılmaz, hangi sistemin geleceği sorusu üzerine ise “Üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulu’na sunacağız. Çıkan kararı da milletimize sunacağız. Özü şu, hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok” diye konuştu.

Bir sistem değişikliği yıllara yayılmalı

Erdoğan Kitap Dağıtım Pazarlama şirketi sahibi Ömer Doğan yapılan değişiklik dolayısıyla maddî kayıplar yaşadıklarını belirterek, “Dünya endüstri 4.0 ra giderken biz geri gidiyoruz. Hangi iktidar vardı ki bu sınav sistemini müfredatı bozdu durdu. Dünkü savunulanlar bu gün olanca abzürtlükle kabul görmüyor. Bu zamana kadar müfredatı iktidar değiştirdi. Milletten bu hususta istek olmadı. Her seferinde ise birilerinin veya sistemin üzerine atıldı. Kaza yapanın suçu trafik canavarının üzerine atar gibi bir anlayış hakim. Her zaman var olan değerler korunmalı. Bir sistemin değişikliği yıllara yayılmalı. Piyasanın dinamikleri, okulların öğretmenlerin alışagelmesi için kademeli geçmeli. Bir gün çıkıp müfredatı böyle yaptık diğer gün bu sınavda neymiş kaldırılsın deniliyor. Madem kötüydü, neden müfredatı buna göre yaptın zamanında kötü diyende yaptığını savunan da sen değil misin?” dedi. 

Velilerin kafası karışık

Normal takvime göre bu yılın Kasım ayında ilk, Nisan ayında ikinci TEOG sınavı yapılacaktı. Bakan, “Kimse mağdur olmayacak. Yöntemle ilgili çalışmalar sürüyor” diye konuştu. Erdoğan, “Her lise kendi sınavını yapsın” demişken MEB müsteşarı ‘sınavsız sistem’den bahsetmişti. Başbakan ise ‘bambaşka bir sistem’ teklif ederek, “Herkes istediği yere gitsin” diye konuşmuştu. Halen milyonlarca öğrenci ve velinin kafası soru işaretleriyle dolu.

***

Konuyla benzer içerikler:

Okumak için tıklayınız:

Eğitimde köklü çözüm şart

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan flaş TEOG açıklaması

Bir TEOG açıklaması da Gül'den

Eğitimde talimat ve onay düzeni

Ders zili çalıyor: Yeni öğretim yılı kayıplarla başlıyor

“Eğitim sistemi yab-boz tahtasına dönüştü’’

Eğitim kalitesinde sonuncuyuz

Eğitim hem aklı, hem kalbi nurlandırmalı

Müfredat Kemalizm çelişkisinden arındırılsın

Bediüzzaman'dan cumhuriyet, demokrasi ve laiklik kavramlarının doğru tarifi

***

Dünyanın ''en yenilikçi'' ülkeleri açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada yer aldı?

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/dunyanin-en-yenilikci-ulkeleri-aciklandi-turkiye-kacinci-sirada-yer-aldi_435435

Teknolojide dünyayı yakalayabilir miyiz?

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/teknolojide-dunyayi-yakalayabilir-miyiz_433473

"Kalite ve Sağlık Hizmetlerine Erişim"de Türkiye kaçıncı sırada yer aldı?

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/kalite-ve-saglik-hizmetlerine-erisim-de-turkiye-kacinci-sirada-yer-aldi_432813

Dünyanın ''en iyi ülkeleri'' belirlendi: Türkiye kaçıncı sırada yer aldı?

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/dunyanin-en-iyi-ulkeleri-belirlendi-turkiye-kacinci-sirada-yer-aldi_426412

Dünyanın ''en mutlu'' ülkeleri belirlendi: Türkiye kaçıncı sırada yer aldı?

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/dunyanin-en-mutlu-ulkeleri-belirlendi-turkiye-kacinci-sirada-yer-aldi_426880

***

Okumak için tıklayınız:

Bir okul müdürü diyor ki: “Ödev ilkokul çağındaki öğrencilere zarar veriyor”

Ailelere önemli tavsiyeler: İslâm’a uygun çocuk yetiştirmek için…

***

Risale-i Nur'dan: Çocuklar küçük yaşlarda kuvvetli bir iman dersi almalı

Bir çocuk, küçüklüğünde kuvvetli bir ders-i imanî alamazsa, sonra pek zor ve müşkül bir tarzda İslâmiyet ve imanın erkânlarını ruhuna alabilir. Adeta gayr-ı müslim birisinin İslâmiyeti kabul etmek derecesinde zor oluyor, yabani düşer.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/risale-i-nur-dan/cocuklar-kucuk-yaslarda-kuvvetli-bir-iman-dersi-almali_205755

Etiketler: teog
Okunma Sayısı: 3797
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı