"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Jumbo jetler yaban hayatını koruma mesajlarıyla kaplandı

11 Kasım 2015, Çarşamba 12:24
Emirates Havayolları yasa dışı yaban hayatı ticaretine dikkat çekmek için 2 adet Airbus A 380 süper jumbo jetini, dünyanın en etkili çevre koruma kurumu olan United for Wildlife ile işbirliği kapsamında, nesli tükenmekte olan vahşi hayvanları içeren farklı tasarımlarla kapladı.

“Uçaklar üzerine resmedilen görsel ile yasa dışı yaban hayatı ticareti konusunda farkındalığı artırmayı ve acil eylem ihtiyacını dile getirmeyi amaçladık” diyen Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark, şunları söyledi:

"Birçok hayvan, özellikle de Afrika filleri, gergedanları, kaplanları ve karıncayiyenleri, yasadışı yaban hayatı ticaretinde daha önce görülmeyen bir artış nedeniyle büyük baskı altında. Dünya küresel bir yasadışı avlanma krizi içerisinde ve herkesin geç olmadan bunu durdurmak için payına düşeni yapması gerekiyor. Emirates, havayolu şirketlerini de kapsayan küresel ulaştırma endüstrisinin yasadışı yaban hayatı ticaretinin tedarik zincirini kırmada önemli bir rol oynayabileceğine inanıyor ve bizler de payımıza düşeni yapmak için kaynaklarımızı kullanıyoruz."

Emirates'in iki adet  A380 uçağının yüzey alanının yaklaşık yüzde 40'ı, nesli tükenmekte olan vahşi hayvanları içeren farklı birer tasarımla kaplandı. Bugüne kadar bir havayolu şirketinin uçaklarına yerleştirdiği en büyük çıkartma olan çalışma Emirates'in kendi personeli tarafından üretildi ve uygulandı.

ENDİŞE VEREN RAKAMLAR

Yaban hayatı süren kaplanların sayısı 3 bin 200'e kadar azaldı. Organlarının ve ürünlerinin yasadışı ticareti, vahşi kaplanların karşı karşıya olduğu en büyük tehditlerden biri. 2000 ile 2014 yılları arasında en az bin 590 kaplanın organlarına Asya'da el konuldu. Güney Afrika'da yasadışı gergedan avı, 2007'de ortalama 13 iken 2014'te bin 215'e yükseldi. Bu sayı günde üçten fazla gergedan demek. Afrika genelinde 2014 yılında 1.293 gergedanın yasa dışı olarak avlandığı raporlandı. Her yıl 30 bin civarında Afrika fili, yasadışı avlananlar tarafından öldürülüyor. En kötü darbeyi Avrupa ortalamasının iki katı yasadışı avlanma oranı ile Orta Afrika aldı. Yasadışı avlanma, Orta Afrika'da fillerin soyunun tükenmesine neden olma kapasitesine sahip.

Karıncayiyen, dünyanın en fazla ticareti yapılan memelisi. Son on yıl içinde bir milyonun üzerinde karıncayiyenin yasadışı olarak avlandığı tahmin ediliyor. Son on yılda yaban hayatı korurken 1000 korucunun öldürüldüğü tahmin ediliyor.

DHA

Okunma Sayısı: 1861
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı