"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD'de 'Özgürlük Yasası' kabul edildi

03 Haziran 2015, Çarşamba 10:25
ABD Senatosu, istihbarat kurumlarının ABD'lilerin telefon kayıtlarını toplu saklama yetkisini sona erdiren "Özgürlük Yasası"nı kabul etti.

ABD Senatosu, istihbarat kurumlarının Amerikalıların telefon kayıtlarını toplu olarak saklama yetkisini sona erdiren "Özgürlük Yasası"nı (Freedom Act) kabul etti.

Yasa tasarısı, Senato genel kurulundan 32’ye karşı 67 oyla geçti.

Temsilciler Meclisi’nde daha önce onaylanan tasarı, imzalaması için ABD Başkanı Barack Obama’ya gönderilecek. Obama’nın da yasayı reddetmeyerek yürürlüğe koyması bekleniyor.

ABD'de 11 Eylül saldırılarından sonra yürürlüğe konulan ve istihbarat kurumlarına geniş çaplı izleme yetkileri sağlayan "Vatanseverlik Yasası"nın (Patriot Act) bazı maddelerinin süresi, Senato'da anlaşma sağlanamaması nedeniyle geçen günlerde dolmuştu. Süresi dolan maddeler arasında, istihbarat kurumlarına Amerikalıların telefon kayıtlarını toplu olarak saklama yetkisi veren ve eski NSA çalışanı Edward Snowden'ın sızdırmasıyla kamuoyunun bilgi sahibi olduğu tartışmalı 215. madde de vardı.

Ancak Temsilciler Meclisi, yasanın 215. maddesinin reformdan geçirilmiş versiyonu olan "Özgürlük Yasası"nı geçen hafta kabul etmişti. Yeni yasa, telefon kayıtlarını saklama yetkisini devlete bağlı istihbarat kurumlarına değil, telefon şirketlerine veriyor.

AA

Okunma Sayısı: 1328
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı