"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnternet ve sosyal medyanın da evrensel beyannamesi olmalı

29 Aralık 2014, Pazartesi 09:01
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Nasıl bir İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi varsa internetin ve sosyal medyanın da bir evrensel beyannamesi olması gerekir" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, internet medyasındaki kesimlerle ilgili basın kanununda bir değişiklik öngördüklerini ifade ederek, "İnşallah kısa bir süre içinde bu yasayı da meclisten geçirir. İnternet medyasında çalışan kardeşlerimize bir rahatlama ve nefes alma fırsatı tanımış oluruz" dedi.

Karaman İnternet Medyası ve Yazarları Derneği'nin (İNTERMED) bir otelde düzenlenen ödül törenine katılan Bakan Elvan, iletişim sektöründeki büyüme hızına bakıldığında son 12 yıllık süreçte yüzde 10’un üzerinde bir performans gösterdiğinin görüldüğünü söyledi.

Bu aşamaya kolay gelinmediğini ifade eden Bakan Elvan, daha hızlı internet anlamına gelen geniş bant abone sayısı 2002 yılında 20 bin kişi iken, bu sayının bugün 40,5 milyona ulaştığını dile getirdi. 

Elvan, Türkiye'de fiber kablo ağı oluşturduklarına işaret ederek, "12 yıllık süreçte fiber kablolardan oluşan yer altında otoyollar yaptık. Şu anda Türkiye’nin yer altında fiber kablo uzunluğu tam 240 bin kilometre. Mobil internet ve telefonun kapsama alanına baktığımızda yüzde 99,9’unda dünyanın her yerine ulaşabilmeniz mümkün. Türkiye kapsama alanı itibariyle dünyanın önde gelen ülkelerinden bir tanesi" diye konuştu.

Mümkün olduğu ölçüde bilgi ve iletişim sektörüne bakanlık olarak destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Elvan, ancak bu alanda da etik kuralların olması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"İnternet medyasının da, sosyal medyanın da, basının etik kuralları gibi mutlaka bir etik kuralları olmalı. Bu derneği kuran arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Kendi aralarında bir etik kuralları belirleyecekler. Bu kuralların dışına çıkanları belki dışlayacaklar. İnternet ortamında herkes her şeyi söyleyebiliyor. Günlük yaşamında kendim yaşıyorum. Zaman zaman yüzlerce, binlerce küfür alıyorum. Kendime, aileme, çoluğuma, çocuğuma... Böyle bir anlayış olabilir mi? Nasıl bir İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi varsa internetin ve sosyal medyanın da bir evrensel beyannamesi olması gerekir. Ülkeler de bu beyannameye imza koymalılar. Bu yapılmadığı takdirde kim kime inanacak? Acaba hangi haber doğru? Acaba bu kişi şu ifadeyi gerçekten kullanmış mı? Bunu kim tayin edecek.? Bu tür dernekler olmalı, etik kuralları olmalı."

Bakan Elvan, internet medyasındaki kesimlerle ilgili basın kanununda bir değişiklik öngördüklerini belirterek, şunları kaydetti: 

"Değişik çalışmaları yaptık. Bakanlar Kurulu’nda bunu tartıştık. Meclise sunduk. İnternet medyasında çalışanlar artık gazeteci sayılacaklar. Basın kartı sahibi olacaklar. Resmi ilan ve reklamlardan faydalanacaklar. Diğer basın mensuplarının hakları ne ise internet medyasında çalışanların hakları da o olacak. İnşallah kısa bir süre içinde bu yasayı da meclisten geçirir internet medyasında çalışan kardeşlerimize bir rahatlama ve nefes alma fırsatı tanımış oluruz." (AA)

Okunma Sayısı: 2371
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı