"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Buharla Değişen Boyutlar''la Türk öğrenci dünya birincisi oldu!

03 Kasım 2016, Perşembe 12:23
Bilim ve teknoloji yarışmasında dünya birincisi olan Naim Harun Çerkezi, Brezilya'dan İstanbul'a geldi

31. Mostratec Uluslararası Bilim ve Teknoloji Yarışması'nda dünya birincisi olan Naim Harun Çerkezi yurda döndü. 

Brezilya'nın Novo Hamburgo şehrinde 25-30 Ekim tarihlerinde düzenlenen yarışmada "Buharla değişen Boyutlar" projesi ile dünya birincisi olan Harun Çerkezi, Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferi ile dün gece İstanbul'a geldi. Bu yıl 21 farklı ülkeden toplam 800 projenin 13 ayrı kategoride yarıştığı Mostratec Uluslararası Bilim ve Teknoloji Yarışması'nda "Buharla değişen Boyutlar" isimli projesi ile mücadele eden Okyanus Koleji 12'nci sınıf öğrencisi Naim Harun Çerkezi, altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyon öğrenci Naim Harun Çerkezi, Okyanus Kolejleri Kurumsal İletişim Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Sönmez Cengiz, Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (BARGEM) Proje Koordinatörü Duygu Celebcioğlu Yavuz, Avrupa Bölgesi Lise Müdürü Mesut Mugan tarafından Yeşilköy Havalimanı'nda büyük bir coşku ile karşılandı. Öğrenci ve öğretmen başarılarından dolayı havalimanında alkışlarla karşılanıp çiçek takdim edildi.

"OKYANUS KOLEJLERİ İLE YENİ PROJELER YAPMAK İSTİYORUM"

Brezilya'da 21 ülkenin katıldığı bir yarışmadan geldiğini hatırlatan Naim Harun Çerkezi, "Orada ülkemi temsil etmek benim için bir onurdu. Projem buhar makinelerini kullanarak 3 boyutlu görsel sistem elde etmekti, bu konuda başarı sağladık. Yeni hedeflerim doğrultusunda Okyanus Kolejleri ile beraber çalışarak yeni projeler yapmak istiyorum" dedi.

Okyanus Koleji'nin kendisine her türlü destekler sağladığını söyleyen Çerkezi, "Özellikle Bilimsel Araştırma Geliştirme Merkezi (BARGEM) Duygu Celebcioğlu'na Haluk hocaya ve bütün Okyanus Koleji ailesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜM BAŞKANI DOĞANAY: "2 YILLIK BİR ÇALIŞMA İLE ALTIN MADALYANIN SAHİBİ OLDUK"

Eğitim Teknolojileri Bölüm Başkanı Mete Doğanay ise "Projemiz soğuk su buharları ile 3 boyutlu görüntü işleme ile ilgili yani gelecekteki televizyonların temelini atmış olduk böylelikle" şeklinde konuştu.

"Buharla değişen Boyutlar" projesinin BARGEM birimi ile 2 yıllık bir çalışma sonunda doğduğunu kaydeden Mete Doğanay şöyle konuştu: "Kısa südre doğmuş bir çalışma değil. Çalışmalarımızı 2 yıllık bir süre içerisinde tamamladık sonrasında kabul gördük ve gidip altın madalya ile döndük. Öğrencilerimiz malum bitmiyor, kurumumuz sürekli büyüme içerisinde yeni öğrencilerle daha da başarılara imza atacağız."

"BUHARLA DEĞİŞEN BOYUTLAR" PROJESİ HAKKINDA

Okyanus Koleji 12. sınıf öğrencisi Naim Harun Çerkezi yaptığı proje 2 boyutlu olan görüntüleri kendi tasarladığı soğuk buhar sistemleriyle 3 boyutlu görüntü olarak aktarabiliyor. Ekonomik açıdan uygulanması kolay olan ve birçok alanda uygulanabilen bu yöntem, özellikle eğitim sisteminde birçok dersin konu anlatımına entegre edilebiliyor. Öğrencilerin dersi daha bütünsel olarak algılamaları ve teknolojiyi farklı ve eğlenceli yöntemlerle öğrenmeleri sağlanabilir. Naim Harun Çerkezi, projesinde materyal olarak geliştirdiği bilgisayar programını, soğuk buhar sistemlerini ve projeksiyonu kullanarak görüntüleri sanki yanınızdaymış gibi hissetmenizi sağlıyor.

Konuyla ilgili benzer haberler:

Dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Sezgin: Benim hayatımın sırrı budur

Dünyanın önde gelen bilim tarihçilerinden Prof. Dr. Sezgin'e çok sayıda önemli ödül ve nişan ile taltif edildi. Dünyanın yazma eserlere sahip bütün kütüphanelerinde 400 bin ciltten fazla eseri inceleyen Fuat Sezgin, 29 dil biliyor.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/dunyaca-unlu-bilim-insani-prof-dr-sezgin-benim-hayatimin-sirri-budur_413072

Bilimlerin temeli İslamî bilimlerdir

Dünyaca ünlü araştırmacımız Prof. Dr. Fuat Sezgin, üniversite yıllarında hocası olan Alman oryantalist Hellmut Ritter’in, “Bilimlerin temeli İslâm bilimlerine dayanır” sözüyle şu anda içinde bulunduğu alana yöneldiğini anlattı.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/bilimlerin-temeli-islami-bilimlerdir_149987

“Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmalarından etkilendim”

İngiltere Manchester’ın 2005-2006 yıllarında en genç ve ilk Müslüman İl Meclis Başkanı olarak seçilen Pakistan asıllı Afzal Han, Prof. Dr. Fuat Sezgin İstanbul İslâm Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni ziyaret etti.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/prof-dr-fuat-sezgin-in-calismalarindan-etkilendim_125785

DNA kitabımız en çok Kur'ân'a benziyor

DNA kitabımız, Kur'an-ı Kerim'den başka bu dünyada hiçbir kitaba benzemiyor!

Ömrümün üçte biri laboratuvarda genetik çalışmalarla geçti; bu süreçte bilimsel keşifler teknolojiyle birlikte hızla arttı...

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/dna-kitabimiz-en-cok-kur-an-a-benziyor_411049

Nobel ödülü alan Sancar, 40 yıldır DNA'nın hikmetli yaratılışı üzerine çalışıyor

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, İsveç Akademisi, Karolinska Enstitüsü ve Norveç Nobel Komitesi tarafından kimya dalındaki Nobel ödülüne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar, 40 yıldır DNA onarımı üzerinde büyük titizlikle çalıştığını söyledi.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/nobel-odulu-alan-sancar-40-yildir-dna-nin-hikmetli-yaratilisi-uzerine-calisiyor_361807

DNA ve genetik şifrelerimiz

Hiç dikkatinizi çekti mi, bilmiyoruz. Risale-i Nur’da kâinat ve dünya ve hayattan bahsedilirken bir çok yerde “kitap, defter, mecmua, fihriste, çekirdekteki program” gibi ilginç ve sırlı kelime ve tabirler kullanılır.

Mezkûr kelimelerin ve tabirlerin geçtiği ifadeler dikkatlice okunduğu zaman Üstad Bediüzzaman’ın çok mühim bir ilmî gerçekten haber verdiği kolayca anlaşılabilir: Bu ilmî gerçek ise, DNA ve Genetik Şifreler’dir.

İşte o misallerden birisi:

“Hem herşeyin evveline ve âhirine bakıyoruz; hususan zîhayat nevinde görüyoruz ki: Başlangıçları, asılları, kökleri, hem meyveleri ve neticeleri öyle bir tarzdadır ki, güya tohumları, asılları birer tarife, birer program şeklinde, bütün o mevcudun cihazatını tazammun ediyor. Ve neticesinde ve meyvesinde, yine bütün o zîhayatın mânâsı süzülüp onda tecemmu eder, tarihçe-i hayatını ona bırakır. Güya onun aslı olan çekirdeği, desâtir-i icadiyesinin bir mecmuasıdır. Ve meyvesi ve semeresi ise, evâmir-i icadiyesinin bir fihristesi hükmünde görüyoruz.''

(Mektubat,s.225)

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/nobel-odulu-alan-sancar-40-yildir-dna-nin-hikmetli-yaratilisi-uzerine-calisiyor_361807

Yaratılış kavramı nasıl anlaşılmalıdır? İki yaratılış kavramı: İbda ve inşâ

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/iki-yaratilis-kavrami-ibda-ve-insa_336748

Tefekkürün faziletleri

Risale-i Nur, baştan sona bütün satırlarında tefekkürü ibadet haline getirmiş; “Bir saat tefekkür, bir sene ibadetten hayırlıdır.”6 Hadisinin feyiz ve bereketine mazhar olmuş bir tefekkür ummanıdır.

“Âyet, Hadis ve Risale-i Nur’a göre tefekkürün önemi nedir?”

Konuyla ilgili son derece önemli makalenin devamını okumak için tıklayınız:   

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/tefekkurun-faziletleri_216654

17 milyar Güneş kütlesindeki karadelikle bir sene ibadet etmiş gibi olabilirsiniz!

Kainattan Halıkımızı sormaya devam ediyoruz...

Zerrelerden yıldızlara kadar san'atla ve hikmetle yaratılan ve her sayfasında ve her satırında nice hikmetler gözlemlenen, yaratılış ağacının meyvesi olan insanlığın istifadesine yönelik olarak bünyesinde nice kolaylıklar derc edilen Kainat Kitabı'nı keşfetmeye, tanımaya insanlık olarak devam ediyoruz ve bu vesileyle, hakikatli ve nurlu bir Kur'an tefsiri olan Risale-i Nur eserlerinde de dikkat çekilen 'eserden san'atkara geçmek' prensibiyle kainatı ve içindeki mevcudatı, Kainat Kitabı'nın Sahibine götüren bir güzide eser şeklinde okuyoruz ve tefekkür ediyoruz ve bu çerçevedeki bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/17-milyar-gunes-kutlesindeki-karadelikle-bir-sene-ibadet-etmis-gibi-olabilirsiniz_392554

Bir robot da 'mühendis'siz olmaz...

Bilimsel gelişmelere, teknolojik yeniliklere öncülük eden her bilim insanı, her kurum ve kuruluş bilerek veya bilmeyerek aşağıda zikredilen külli hakikatlerin gereklerini yerine getirmektedirler:

"İnsan için ancak çalıştığı vardır. Şüphesiz onun çalışması ileride görülecektir. Sonra çalışmasının karşılığı kendisine tastamam verilecektir." (Kur'an-ı Hakim, Necm Suresi, 53/39)

''Hikmet ve ilim Mü'minin kaybolmuş malıdır, onu nerede bulursa hemen alsın.'' (Hadis-i Şerif)

''İlim Çin’de de olsa alınız.'' (Hadis-i şerif)

''Çalışınız, kendinizi bırakmayınız. çünkü herkes ne iş için yaratılmısa, o iş kendisine kolay hale getirilir.'' (Hadis-i Şerif)

''Çünkü samimî bir ihlâs, şerde dahi olsa neticesiz kalmaz. Evet, ihlâs ile kim ne isterse Allah verir.'' 

((HAŞİYE: Evet, "Men talebe ve cedde, vecede" bir düstur-u hakikattir. Külliyeti geniş ve genişliği mesleğimize de şâmil olabilir.))  -Bediüzzaman Said Nursi-

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/bir-robot-da-muhendis-siz-olmaz_386827

''Her biri, birer yörüngede akar, durur" Merkür'ün Güneş'in önünden geçişi...

Bilim insanları san'at ve hikmetle yaratılan Kainat Kitabı'nı keşfetmeye, tanımaya ve tanıtmaya devam ediyor.

Tefekküre sevk eden ve harika yaratılış karşısında hayran bırakan yeni gelişme dikkatli nazarları Cenab-ı Hakk'a çeviriyor. 

9 Mayıs Pazartesi günü Merkür kendisine belirlenen yörüge doğrultusunda Güneş'in önünden geçti.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/her-biri-birer-yorungede-akar-durur-merkur-un-gunes-in-onunden-gecisi_396284

DHA

Okunma Sayısı: 2416
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı