"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD'de 'Muazzam göçmenler' listesinde

01 Temmuz 2016, Cuma 11:11
Merkezi ABD'nin New York kentinde bulunan sivil toplum örgütü Carnegie, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın da arasında olduğu 42 göçmeni, ülkeye yaptıkları katkı dolayısıyla "Amerika'nın gururu: Muazzam göçmenler" listesine seçti.

İskoç bir göçmen olan Andrew Carnegie tarafından 1911 yılında "Bilgi ve anlayışın yaygınlaştırılması" amacıyla kurulan Carnegie Corporation, demokratik topluma katkı ve ülkenin güçlenmesine destek veren göçmenleri onurlandırıyor.

Kuruluşun 2006 yılından bu yana 4 Temmuz ABD'nin Bağımsızlık Günü dolayısıyla "Amerika'nın gururu: Muazzam göçmenler" inisiyatifi aracılığıyla belirlediği listede bu yıl 30 ülkeden gelen 42 göçmen bulunuyor.

Bu yılki listede Türkiye'den gelerek ABD'ye yerleşen ve Nobel Kimya Ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar da yer alıyor.

Carnegie Corporation Başkanı Vartan Gregorian, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu isimler ABD'ye eğitim, ekonomik fırsatlar, siyasi ve dini sığınma, güvenlik ya da aile birleşimi gibi nedenlerle gelen milyonlarca göçmeni temsil ediyorlar. Onlar da tüm Amerikalılar gibi bu ülkeye olan ortak inancı paylaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

Listede Sancar'ın yanı sıra Kanada göçmeni ünlü oyuncu Jim Carrey, İngiltere göçmeni müzisyen Graham Nash, İtalya göçmeni oyuncu Isabella Rossellini ile dünyanın farklı kıtalarından gelmiş sanat, siyaset ve bilim dünyasından isimler bulunuyor.

Sancar 'başarı'nın sırrını açıkladı

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/sancar-basari-nin-sirrini-acikladi_397888

Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Sancar'dan gençlere önemli tavsiyeler!

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/nobel-kimya-odulu-nu-kazanan-sancar-dan-genclere-onemli-tavsiyeler_377610

Nobel ödülü alan Sancar, 40 yıldır DNA'nın hikmetli yaratılışı üzerine çalışıyor

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, İsveç Akademisi, Karolinska Enstitüsü ve Norveç Nobel Komitesi tarafından kimya dalındaki Nobel ödülüne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar, 40 yıldır DNA onarımı üzerinde büyük titizlikle çalıştığını söyledi.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/nobel-odulu-alan-sancar-40-yildir-dna-nin-hikmetli-yaratilisi-uzerine-calisiyor_361807

Yeni Asya Yazarı Halil AKGÜNLER'İN konuyla ilgili önemli yazısı:

DNA ve genetik şifrelerimiz

Hiç dikkatinizi çekti mi, bilmiyoruz. Risale-i Nur’da kâinat ve dünya ve hayattan bahsedilirken bir çok yerde “kitap, defter, mecmua, fihriste, çekirdekteki program” gibi ilginç ve sırlı kelime ve tabirler kullanılır.

Mezkûr kelimelerin ve tabirlerin geçtiği ifadeler dikkatlice okunduğu zaman Üstad Bediüzzaman’ın çok mühim bir ilmî gerçekten haber verdiği kolayca anlaşılabilir: Bu ilmî gerçek ise, DNA ve Genetik Şifreler’dir.

İşte o misallerden birisi:

“Hem herşeyin evveline ve âhirine bakıyoruz; hususan zîhayat nevinde görüyoruz ki: Başlangıçları, asılları, kökleri, hem meyveleri ve neticeleri öyle bir tarzdadır ki, güya tohumları, asılları birer tarife, birer program şeklinde, bütün o mevcudun cihazatını tazammun ediyor. Ve neticesinde ve meyvesinde, yine bütün o zîhayatın mânâsı süzülüp onda tecemmu eder, tarihçe-i hayatını ona bırakır. Güya onun aslı olan çekirdeği, desâtir-i icadiyesinin bir mecmuasıdır. Ve meyvesi ve semeresi ise, evâmir-i icadiyesinin bir fihristesi hükmünde görüyoruz. (Mektubat, s. 225)” 

İşte bu ve buna benzer bir çok ifade doğrudan DNA ve genetik bilimine işaret etmekte. Bir bitkinin bütün programının çekirdeğinde yazılı olduğunu bildirmekte. İfadede geçen, “tarife, birer program, tarihçe-i hayatı, desâtir-i icadiyesi, mecmuası, evâmir-i icadiyesi, fihristesi” tabirleri ne kadar da güzel ve sırlı bir şekilde DNA molekülünü tanımlıyor. DNA tanımına ve işlevine nasıl da tam olarak uyuyor.

 İsterseniz DNA nedir kısaca ondan bahsedelim:

DNA bir moleküldür. Hayatın temelidir. Hücrenin en önemli programıdır. Hücre çekirdeğinde bulunur. Bütün canlı organizmanın kendisi ve çevresi ile ilgili bilgileri ihtiva eder.

Canlı için gerekli olan büyüme ve gelişme ile ilgili bütün kodları bünyesinde bulundurur. İki sarmal arasına bazların dizilişlerine genetik kod ve şifre adı verilir. DNA sarmalındaki bağlantı bazları, Adenin (A), Sitozin (C), Guanin (G), Timin (T) diye adlandırılır ve bu dizilişler her canlı için ayrı bir dizilişi ifade eder.

Yani her canlının farklı bir özelliğe sahip olması genetik şifrelerin farklı olması ile tanımlanır. Veya başka bir ifade ile her canlının DNA ve Genetik yapısı farklıdır.

Adeta harika bir bilgisayar programını andıran bu genetik şifreler binlerce bilgiyi de bünyesinde barındırır. Bir gram DNA içinde 1 trilyon CD’lik bilgi olduğu bilim adamları tarafından ifade edilmektedir.

Günümüz bilim dünyasında üzerinde en çok araştırma yapılan husus Genetik bilimidir. Canlı kopyalamadan tutun da, bitki üretimi, biyoteknoloji, tıp ve diğer ıslâh çalışmaları ile bilim dünyası bu sahada çok büyük ilerlemeler kaydetmiştir.

Hatta insanın gen haritası çıkartılarak bir çok hastalığın önü alınmaya çalışılmaktadır. Bazı ilim adamları ise gen teknolojisinden istifade ederek, insan ömrünün şu an için en az % 50 gibi bir miktar uzatılabileceğini iddia etmektedirler!

Görünen o ki bu teknoloji, bazı riskleri beraberinde taşımakla birlikte, önümüzdeki yılların en dikkat çekici teknolojisi olacaktır.

İşte DNA ve Genetik gibi hayat için çok mühim bir hususun Nurlarda yer alması oldukça dikkat çekici bir konudur. Üstelik bu konu için kullanılan tabirlerin DNA yapı ve fonksiyonuna tam olarak uyum sağlaması ayrıca üzerinde durulması gereken bir husustur.

Demek ki Risale-i Nurlar dikkatli incelense daha bir çok ilmî hakikate işaret ettiği ortaya çıkartılabilir.

Yeni Asya Yazarı Halil AKGÜNLER

Yaratılış kavramı nasıl anlaşılmalıdır? İki yaratılış kavramı: İbda ve inşâ

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/iki-yaratilis-kavrami-ibda-ve-insa_336748

Gözünüzü seveyim politikayla uğraşmayın

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/gozunuzu-seveyim-politikayla-ugrasmayin_397723

Nobel ödüllü Aziz Sancar'dan ''Amerika Diyanet Merkezi'' yorumu...

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/nobel-odullu-aziz-sancar-dan-amerika-diyanet-merkezi-yorumu_392047

Nobel ödüllü Aziz Sancar'dan, gençlere önemli tavsiyeler...

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/nobel-odullu-aziz-sancar-dan-genclere-onemli-tavsiyeler_391414

AA

Etiketler: aziz sancar, göçmenler
Okunma Sayısı: 2851
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı