04 Temmuz 2016, Pazartesi 15:49
Tatlı ve çeşitleriyle bayram sofralarında ikram edilen yiyeceklerin sağlık açısından küçük porsiyonlar şeklinde tüketilmesi öneriliyor.
Bayram ziyaretlerinin olmazsa olmazı tatlı ve çeşitleriyle bayram sofralarında ikram edilen yiyeceklerin sağlık açısından küçük porsiyonlar şeklinde tüketilmesi öneriliyor.
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, metabolizmanın ramazan boyunca vücudu koruma amacıyla yavaşladığını söyledi. Bayram ile birlikte beslenme ve uyku düzeninin ramazan öncesi dönemdeki sisteme döneceğini belirten Yorulmaz, “Bu da vücudun kendisini koruma çabasıyla psikolojik olarak daha fazla yemek tüketme isteğini ortaya çıkarabilmektedir. Vatandaşlar ramazan sonrasında aşırı yemek isteğine karşı dikkati olmalıdırlar. Metabolizmadaki yavaşlama bayram ile hemen normal hızına dönmemektedir. Bu nedenle bayramda aşırı yemek tüketmeyle hazımsızlık, mide ve bağırsak problemleri olmak üzere sindirim sistemi rahatsızlıkları daha sık yaşanır.” diye konuştu.
AA
Okunma Sayısı: 2245
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.