"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şeker hastaları için şifa kaynağı: Yaban mersini

12 Nisan 2015, Pazar 11:12
Avustralyalı uzmanlar yaban mersini çayının şeker hastalarındaki insülin bağımlılığını azalttığını keşfetti.

Tasmania eyaletinin Hobart şehrindeki Menzies Enstitü uzmanları, dünyada en hızlı büyüyen kronik hastalığının neden olduğu insülin bağımlılığının azaltılması için yaban mersini çayı üzerinden çalışmalar yapıyor. 

Toplam 500 bin nüfuslu Tasmania eyaletinde her beş kişiden birisi şeker hastalığı riskiyle yaşıyor. Uzmanlar, 2025 senesinde 3 milyon Avustralyalının şeker hastası olacağı öngörüşünde bulunuyor. 

Tasmania Eyaleti’ndeki 27 bin şeker hastasından birisi olan Gerard Spicier yabanmersini çayı alarak alması gereken insülin miktarını düşürdüğünü belirtiyor. 

Yabanmersini çayı yaban mersini meyvesi ve yapraklarıyla, nane, ahududu ve tarçından oluşan özel bir karışımla yapılıyor. 

Araştırmayı yapan ekipten Dr. Michelle Keske, 'type2' şeker hastalığının tedavisinin çok kompleks olduğunu belirterek, insanlar üzerinde denemelere başladıklarını söyledi. 

Keske, “Bu çay insülin hormonunun, kaslarda daha fazla glikoz tutulabilmesini sağlıyor. Glikozun bu şekilde kaslarda tutulmasıyla, kandaki glikoz seviyesi aşağıya çekilmiş oluyor. Çay bu etkiyi kandaki akışkanlığı arttırarak sağlıyor.” dedi. İnsan kanındaki akışkanlığı arttıracak bir tedavinin bulunmasının kolay olmadığını belirten Keske, yabanmersini çayından aldıkların sonucun ümit verici olduğunu kaydetti.

Yaban mersini çayının polifenol, flovonoid maddelerinin kan akışını hızlandırdığını düşündüklerini söyleyen Dr. Keske, “Zira bu çayın karışımı bir grup bitki karışımından oluşuyor. Çaydaki hangi bitki veya kombinasyonun bunu sağladığını henüz bilmiyoruz. Bu yıl içinde insanlar üzerinde denemelere başlayarak bunu anlamaya çalışacağız.” dedi.

Okunma Sayısı: 2130
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı