09 Ağustos 2018, Perşembe 17:32
Ev hanımlarının ve özellikle küçük çocuklu annelerin en çok merak ettiği konulardan biri olan pişmiş yemeklerin nasıl saklanması gerektiği hakkında bilgi veren Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu şu önemli noktaların altını çizdi:
“Bir pişirme ve en fazla iki ısıtma yapmalıyız yemeklere, Pazar günü dondurucudan çıkardığınız bezelyeyi etsiz pişirdiniz (1 pişirme). Pazartesi işten gelince bir kez ısıttınız. Yanına bir de pilav yaptınız. Pilav bitti (Ki pilavda konu özel-tek pişirimlik yapın pirinç pilavını). Bezelye biraz artınca, buzdolabına atabilirsiniz. Salı akşamı az suda bir erişte haşlayabilirsiniz, belki biraz da sebze çeşnisi ile kavrulmuş kıyma ile beraber bezelyeyi harmanlayıp lazanyavari bir yemek planlayabilirsiniz. Üstüne kaşar ile fırına verebilirsiniz. Bu da bezelye için ikinci ısıtma demek.” Bayburtluoğlu, pişmiş etli yemeklerin 1-2 gün, etsiz yemeklerin ise 3-4 gün saklanabileceğini ifade etti.
İstanbul - Yeni Asya
Okunma Sayısı: 1864
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.