"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Griple birlikte gelen kusma ve iştahsızlık

07 Şubat 2012, Salı
BİLİNDİĞİ gibi, ateşli hastalıkların seyrinde kusma da sıklıkla hastalığa eşlik eden bir diğer bulgudur.
Ateşli hastalığın nedeni gripal üst solunum yolu enfeksiyonu veya mide bağırsak sisteminin viral enfeksiyonları olabilir.  Hatta bazen viral enfeksiyon belirgin seyretmeyebilir de. Çocukta bulantı ve kusma başlar, iştahsızlık belirginleşir. Universal Taksim Alman Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz buna gastroparez yani gastroparezis (mide tembelliği) hastalığı olduğunu, midenin geç boşalması nedeniyle ortaya çıkan; bulantı, kusma ve çabuk doyma ile seyreden bir hastalık olduğunu belirtti. Bu hastalığın erişkinlerde olmasının sebebinin sistemik hastalıklar olduğunu kaydeden Prof. Dr. Banal Büyükgebiz çocuklarda ise sık görülen nedenlerden birinin viral enfeksiyonlar olduğunu vurguladı. Büyükgebiz, “Özellikle rotavirus enfeksiyonundan sonra, dışkı normale döndükten sonra bile, ishalle birlikte başlayan kusmalar bir süre kesilmez.  Bu durum kısa süreli olabileceği gibi birkaç hafta-ay’da sürebilir dedi. her zaman buna neden olan enfeksiyon belirlenemez diyen Büyükgebiz,  sözlerini şöyle tamamladı. “Genellikle başka hastalıklar aranır ve bu tanı hatırlanmaz. Genellikle yeme bozuklukları ve beslenme güçlükleri ile çok karışır.  Ortaya çıkış mekanizması çok iyi bilinmemektedir. Nörotropvirusların midede Cajal hücrelerini hasarladığı düşünülmektedir. Kronikleşme eğilimi gösterir. Her yaşta görülebilir. Erken doyma, acıkamama, kusma, bulantı hem hastayı hem de anne-babayı üzer” açıklamasında bulundu. Eğer hastalık geçmiş olmasına rağmen iştahsızlık ve kusmalar sürüyorsa ailelerin dikkat etmesi ve doktora başvurmalarında fayda var.
Okunma Sayısı: 19416
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı