"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Düşük bel ve dar pantolonlar hasta ediyor

04 Kasım 2016, Cuma 10:55
Denizli'de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Erhan Özfidan, düşük bel ve dar pantolonların kasık bölgesinde sinir sıkışmasına neden olabileceği, bunun sonucunda ise bacaklarda his kaybı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Erhan Özfidan, düşük bel ve dar pantolonların yol açacağı sağlık sorunlarına karşı vatandaşları uyardı. Düşük bel ve dar pantolonların, taşıdığı sağlık riskleri açısından masum olmadığını, güzel ve zayıf görünme arzusunun sağlık sorunlarına yol açtığını ifade eden Özfidan, modayı takip etmek uğruna acı çeken kişilerin uyluk bölgesinde 'meralgiaparesthetica' adı verilen sinir sıkışması olabileceğini, bunun sonucunda da bacaklarda his kaybı yaşanabileceği uyarısı yaptı. Özfidan, "Dar kot pantolon vücudunuzun kan akışını bile bozar. O yüzden bedeninize göre pantolonlar giyin" dedi.

Özellikle bacak bacak üstüne atanlarda, alaturka tipi tuvalette uzun süre kalanlarda, dar pantolon giyenlerde ve şeker hastalarında, meraljiaparestetika görülebileceğini söyleyen Özfidan, "Bacaklarda uyuşma, yanma ve ağrı şeklinde kendisini gösteriyor. Tabii ki herkeste olacak diye bir şey yok. Bu kişinin kas yapısı, bağ dokusu ve sinirlerin geçtiği kanalın darlığına göre değişebiliyor. Meraljiparestetika, belimizden çıkıp, kasığımıza doğru inen bir sinirin sıkı bir pantolon, kemer ya da korse ile sıkışmasına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu sinir sıkışmasına bağlı olarak, uyluk bölgesinin dış yanında uyuşma oluşabilir. Uyluğunun dış yanında uyuşması olan kişilerin kıyafetlerini bu açıdan gözden geçirmelerini öneriyorum" diye konuştu.

DHA

Etiketler: dar pantlon
Okunma Sayısı: 1696
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı