"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doğru bildiğiniz yanlışlar dişinizden edebilir!

19 Kasım 2014, Çarşamba 11:11
Uzmanlar, ağız ve diş sağlığını korumak için doğru bilinen birçok yanlış uygulamanın diş hastalıklarına hatta diş kayıplarına yol açtığını vurguladı.

Memorial Suadiye Tıp Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü hekimlerinden Aslı Tapan, diş sağlığı hakkında bilgiler verdi. Tapan, halk arasında diş sağlığı için yapılan birçok uygulamanın yanlış olduğunu vurguladı. 

Aslı Tapan, doğru bilen yanlışları şöyle sıraladı: 

‘DİŞ İPİ VE ARA YÜZ FIRÇASI DİŞ ETLERİNİ KANATIR VE DOLGULARA ZARAR VERİR’

Diş ipi ve ara yüz fırçası, iyi restore edilmiş kaplama ve dolguların arasına bile son derece rahat bir şekilde girip temizliği sağlamaktadır. Hangi ürünün nasıl kullanılacağı konusunda diş hekiminden bilgi alınmalıdır. Çürüksüz ve sağlıklı bir ağız için ara yüz temizliğinin önemli olduğunu unutulmamalıdır.

‘AĞIZ KOKUSUNA SAKIZ, PASTİL, GARGARA VE SPREYLER KESİN ÇÖZÜMDÜR’

Ağız kokusuna, ağızdaki bakteriler neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra temizliği iyi yapılmayan sorunlu bir ağızda koku daha fazla olabilmektedir. Ağız içinde ve dişlerde hiçbir problem olmamasına rağmen ağız kokusu varsa bunun sebebi mutlaka araştırılmalıdır. Solunum yolları, mide, yemek borusu, böbrek rahatsızlıkları gibi birçok faktör ağız kokusunun sebebi olabilir.

‘DİŞ TAŞLARI TEMİZLETİLSE DE KISA BİR ZAMAN SONRA TEKRAR OLUŞUR’

Diş taşı temizliği sonrası diş hekiminizin önerdiği diş fırçası, ağız bakım ürünlerini kullanmanız ve bunları doğru kullanım tekniği ile uygulamanız yeni diş taşı oluşumunu azaltabilmektedir. Doğru ürün ve doğru teknik ile dişlerinizi daha iyi temizleyebilirsiniz. 

‘DİŞ BEYAZLATMA İÇİN HER ÜRÜN KULLANILABİLİR’

Diş beyazlatma, diş hekimi kontrolünde yapıldığı takdirde kişileri sıkıntıya sokmayan ve zararsız bir işlemdir. Diş minesi yüzeyindeki çatlak ve kırıklar ağızdaki çürükler ve kötü restorasyonlar, beyazlatma ile hassasiyetinizi artırabilmektedir. Bunun için diş beyazlatma işlemleri hekim kontrolünde yapılmalıdır.

‘HAMİLELİK DÖNEMİNDE DİŞLERE NE KADAR İYİ BAKILSA DA DİŞLER ZATEN ÇÜRÜYECEKTİR’

Hamilelik öncesinde yapılan diş hekimi kontrolü ve kontrolde yapılan önleyici tedaviler hamileliğin ağız ve diş sağlığı açısından rahat geçmesini sağlayacaktır. Hamileliğin 3 ve 6. aylarında diş hekimi kontrolü yaptırılmalıdır. Hamilelik dönemi boyunca yapılan iyi bir ağız ve diş bakımı problemlerle karşılaşmanızı engeller.

‘KANAL TEDAVİSİ HEM ÇOK AĞRILI HEM DE ÇOK ZOR BİR İŞLEMDİR’

Eksilen dişin yerine planlanan implant ya da diş kesimi ile kurulacak bir köprü için harcanan zaman, ücret ve ağrı düşünüldüğünde en uygun tedavi şekli kanal tedavisidir. Doğru bir anestezi altında uygulanan tedavi, hızlı ve kolay bir biçimde olumlu bir sonuca ulaştıracaktır. 

‘ÇOCUKLARDA SÜT DİŞLERİNDEKİ ARALIK, GERÇEK DİŞLERİNİN DE AYNI ŞEKİLDE OLACAĞINI GÖSTERİR’

Süt dişlerindeki aralıklar gerçek dişlerinin de böyle olacağını düşündürdüğü için ebeveynleri endişelendirmektedir. Ancak süt dişindeki aralıklar daimi dişlerin gelmesiyle kapanacaktır. Çünkü daimi dişler daha geniştir. Önemli olan çarpık ve sıkışık dizilimi olan süt dişlerini dikkate alınmasıdır.

Okunma Sayısı: 1272
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı