23 Nisan 2018, Pazartesi 01:45
Günümüzün yoğun ve stresli çalışma temposunda sağlıksız beslenme ve yanlış alışkanlıklar dolayısıyla son yıllarda hızla yaygınlaşan reflü, kişinin yaşama kalitesini önemli ölçüde etkileyen bir hastalık.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, “Doğru şekilde beslenerek ve yaşam tarzında yapılacak bazı değişikliklerle mide içeriğinin yemek borusuna geri gelmesi ve sebep olduğu yanma hissi engellenebilir” diyor. Gerek besinler gerekse beslenme tarzı kadar yemek yerken su içilmemesi kuralının da reflüyle mücadeleyi kolaylaştıran önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, reflü hastalarına bazı tavsiyeler sıraladı, önemli uyarılar bulundu. “Öncelikle asitli meyvelerden uzak durun” diyen Uzman Ecem Baydı şu tavsiyelerde bulundu: “Yumurta sarısı yemek borusunun mideye açılan kapağının gevşemesine yol açan kolesistokinin hormonunun salınmasına neden oluyor. Böylece mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması kolaylaşarak reflü şikâyetleri artıyor. Bu nedenle yumurta tüketilecekse sarısının değil beyazının tüketilmesinde fayda var. Az miktarlarda ve sık yemeye özen gösterin. Yemek yerken su içmeyin.”
İstanbul – Hayreddin Ekmen
Okunma Sayısı: 1817
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.