Güncel |
Sarımsak satışları bayramda arttı |
Kurban Bayramı ile sarımsak tüketiminde artış oldu. Özellikle etli yemeklerle birlikte kurban etinin bir bölümünü evde sucuk şeklinde tüketmek isteyenler sarımsak aldı. En çok sarımsak tüketenlerin başında dünyada Araplar, Türkiye’de ise Gaziantepliler geliyor. Sarımsağın faydalarını keşfeden Arap ülkeleri dünyada en çok sarımsak tüketen topluluk olarak gösteriliyor. Her bir Arap ülkesi Türkiye’nin yıllık sarımsak tüketiminin neredeyse 5- 6 katı sarımsak alıyor. Türkiye’de ise Gaziantepliler en çok sarımsak tüketen şehir. Kurban Bayramı’nda satışların artmasından üreticiler ve tüccarlar memnun. Kayseri’de sarımsak üretiminin yanı sıra ithalat ve ihracatını yapan Korkmaz Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Korkmaz, domuz gribine doğal antibiyotik olarak sarımsak kullanılması yönündeki haberlerin sarımsak taleplerini artırdığını söyledi. Korkmaz, kış aylarında sarımsak taleplerinde artışın her zaman olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi: “Türk toplumu arasında doğal antibiyotik olarak adlandırılan sarımsak tüketimi her zaman için vardı. Özellikle kış aylarında taleplerin arttığını iyi biliyoruz. Ama domuz gribi söylemleri, gribe karşı sarımsağın iyi geldiği ifadeleri satışlarımızda beklemediğimiz bir hareket yaşamamıza neden oldu.” |
19.11.2010 |