Yurt Haber |
Edirneli eti entegre tesisten alacak |
EDİRNE Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı, ‘’Edirneli, sağlıklı, hijyenik et yemek istiyorsa Edirne Et Entegre tesislerinde kesilen etleri tercih etsin’’ dedi. Yardımcı, yapımına 4 yıl önce başlanan Edirne Et Entegre Tesisleri’nde Pazartesi gününden itibaren et kesimlerine başladığını söyledi. Tesisin, Trakya’nın ve Balkanların en büyük tesisi olduğunu vurgulayan Yardımcı, yaklaşık 4 milyon 500 bin liraya mal olan tesisin 25 bin metrekare açık, 5 bin metre kare kapalı alana sahip olduğunu bildirdi. İstanbul esnafının da buradan et alıp götürebileceğini ve böylece et satışlarının artmasıyla besicilik ve hayvancılığın gelişeceğine inandığını ifade eden Yardımcı, tesisin günlük 300 küçükbaş, 100 büyük baş hayvan kesim kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. Yardımcı açıklamasına şöyle devam etti: ‘’Kurban Bayramı’nda 4 gün boyunca yaklaşık 400 büyükbaş, 1200 de küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Bu sayılar daha da artırılabilir. Bayramda vatandaş kurbanını seçecek biz keseceğiz. Ancak ben şunu söylüyorum. Edirneli, sağlık lı, hijyenik et yemek istiyorlarsa Edirne Et Entegre tesisinde kesilen etleri yesinler.” |
12.11.2010 |