Güncel |
“Bediüzzaman tır’ı” padişahlar şehrindeydi |
GAZETEMİZİN, Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçirdiği Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır’ı Bursa’da da büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılandı. Cesim Aydın, Osman Zengin ve İhsan Paşalıoğlu Bediüzzaman Tır'ını Bursa girişinde “Nurun avukatı şehrimize geldi” diyerek karşıladılar. Tarihî Bursa şehrinin ana caddelerinde bir şehir turu atan Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır’ının son durağı Bursa Fomara Meydanı oldu. Edirne’den başladığı tanıtım turunda Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ve Balıkesir illerini ziyaret ettikten sonra Bursa’nın merkezindeki büyük mitinglerin yapıldığı Fomara Meydanında halkla buluştu. Osmanlının kadim başşehri Bursa Bediüzzaman Hizmet Tır'ını bağrına bastı. Bursalıların merakla takip ettiği programın açılış konuşmasını yapan Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı, Türkiye’nin Bediüzzaman’ın eğitim modeliyle mutlaka tanışması gerektiğini söyledi. Recep Taşcı, Bediüzzaman’ın ülkenin meselelerine çözüm üretmek için yüz sene önce ortaya koyduğu fikirlerin tazeliğini koruduğunu sözlerine ekledi. Yeni Asya Bursa Temsilciliği adına konuşan Yeni Asya Derneği Başkanı Dr. Orhan Kaşlıoğlu, insanı insan yapan değerin ilim olduğuna dikkat çekerek, “Bediüzzaman insanların ilimle tekâmül ettiklerini söyüyor. İnsanı ve kâinatı okumak için imanlı şuurlu bireylere ihtiyaç var. Bediüzzaman, İnsan nedir, bu dünyada vazifesi nedir? gibi sorulara cevap verdi” dedi. Son asırda insanlığın manevî değerlerini kaybederek manevî bir bunalım geçirdiğine işaret eden Dr. Kaşlıoğlu, Bediüzzaman’ın “din ve fen ilimlerini barıştırdığına” vurgu yaptı. Bediüzzaman’ın ortaya koyduğu fikirlerle insanlığın problemlerine çareler ürettiğine işaret eden Kaşlıoğlu, Risâle-i Nurların toplumsal sıkıntıların aşılması için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.
İslâm Yaşar ve İbrahim Özdabak da Bursa’daydı
Bediüzzaman Beşlemesiyle Yeni Asya okurunun gönlünde taht kuran yazarımız İslâm Yaşar, Bediüzzaman Tır'ının konuşlandığı alanda kitaplarını imzalayıp okurlarıyla sobet etti. Günlük çizgileriyle Yeni Asya okuyucularının hafızalarında derin izler bırakan karikatüristimiz İbrahim Özdabak da karikatürlerini imzalayıp Bursalı hayranlarıyla sohbet ettti. İslâm Yaşar ve İbrahim Özdabak, tır programına farklı bir hava kattı. Yeni Asya Bursa Temsilciliği’nin Fomara Meydanına açtığı kitap standında başta Risâle-i Nur Külliyatı olmak üzere Yeni Asya Neşriyat imzalı kitaplar Bursalı kitap severlerin beğenisine sunuldu. Kitap severler standlara yoğun ilgi gösterdi. Hizmet Tır'ı yolculuğu boyunca uğradığı her durakta olduğu gibi Bursa’da da duâlarla karşılanıp, duâlarla uğurlandı. Yol boyunca tırı gören vatandaşlar dikkatle incelerken Bediüzzaman Hazretlerini ve Risâle-i Nurları bilenler takdir duygularını ifade ediyor. Bediüzzaman Hazretlerini ve Risâle-i Nurları tanımayanlar da görevlilerden bilgi alıyor. Tır'ı ziyaret eden vatandaşlara Bediüzzaman Kimdir?, Aydınlar Konuşuyor, Bediüzzaman’ın Eğitim Modeli ve 5. Ulusal Risale-i Nur Kongresi Sonuç Deklarasyonlarını içeren broşürler dağıtılıyor. Dağıtılan materyalleri alan vatandaşlar büyük bir merakla inceliyor. Program, Tır'ın uğradığı mekânlarda Nur Talebelerinin bir araya gelip hasret gidermesine de vesile oluyor.
Bediüzzaman’ın talebeleri tırı ziyaret etti
BEDİÜZZAMAN Hazretlerini görüp, dersini dinleme şerefine nail olan Bursalı Nur Talebeleri Erdoğan Utangaç ve İsmail Doyuk da ilerlemiş yaşlarına rağmen Bursa Fomara Meydanına gelerek Bediüzzaman Tır'ını selâmladılar. Her iki Nur Talebesi Bediüzzaman Tır’ını Bursa’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Erdoğan Utangaç, Üstad’ın Erdoğan olan adını Rıdvan olarak değiştirdiğini o günden bugüne hep Rıdvan adını kullanmayı tercih ettiğini, Nur Talebelerinin kendisini Rıdvan Utangaç olarak tanıdıklarını ifede etti.
|
MUSTAFA GÖKMEN / BURSA 22.09.2010 |