20 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Padişah şerbetineyoğun ilgi

OsmanlI padişahlarının tercihi, her derde deva Demirhindi Şerbeti, Ramazan’da yoğun ilgi görüyor.

En önemli malzemesini Hindistan’da yetişen Demirhindi meyvesi olan Demirhindi şerbeti, 40 çeşit baharattan yapılıyor ve tamamen tabiî bir karışımdan oluşuyor. Demirhindi meyvesi ve 40 çeşit baharatın aynı kap içerisinde kaynatılmasıyla oluşturulan Demirhindi Şerbeti, önce yüksek ateşte daha sonra da orta ve kısık ateşte toplam 6 saat kaynatılıyor. Kaynatıldıktan sonra içine tamamen tabiî bal ilâve edilen şerbet, 2 saat daha kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılıyor ve ardından servis ediliyor. Restoran işletmecisi Musa Danışan, 3 farklı aşamadan geçirilerek oldukça zahmetli bir şekilde hazırlanan ve birçok padişah tarafından şifalı olduğu gerekçesiyle tercih edilen şerbeti, bir yıldır Konyalılara sunduklarını bildirdi. Şerbeti içerken, özellikle zencefil, tarçın, havlucan ve karanfilin tadının alındığını vurgulayan Danışan, şerbetin yaz aylarında serinletici ve rahatlatıcı özellikleri dolayısıyla tercih edildiğini belirtti.

20.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İslam medeniyetinin 1001.icadı

  Padişah şerbetineyoğun ilgi

  Tümör tedavisinde ‘Uzay Neşteri’ İzmir’de

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.