17 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

İFTAR SOFRASININ MENÜSÜ

BOŞNAK evlerinde iftar sofrasında önce ‘’topa’’ denilen farklı türden peynirlerin eritilmesiyle hazırlanan menü ön yemek olarak sunuluyor.

Devamında ‘’Begova’’ (Bey) veya tarhana çorbası, ana yemek olarak ise Osmanlı Saray mutfağının leziz yemekleri Ramazan sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Etli dolmalar, sarmalar, bamya yemeği ve bu ülkeye has ıspanaklı, patatesli, peynirli, etli Boşnak börekleri... Oruç süresince Boşnaklar aslında yemekten çok kahvenin özlemini çektiklerini söylüyor. Ayrı bir kültür olan kahve, iftar yemeğinin ardından ‘’olmazsa olmazların’’ başında geliyor. İftarın ardından bakır tepsilerde kendilerine ikram edilen lokumla beraber kahvelerini içen Boşnaklar, teravih namazı için evlerinden ayrılıyor.

17.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan coşkusu Anadolu’yu aratmıyor

  ZAGREB CAMİİ’NDE MUKABELE

  İFTAR SOFRASININ MENÜSÜ

  Baklava internet üzerinden de satılıyor

  2 bin 500 rakımlı tepede gökyüzü nöbeti

  Kötü alışkanlıklardan müzikle uzaklaşacaklar

  Çanakkale Boğaz Köprüsü, 50 kilometre doğuya yapılacak

  Kütüphaneye bırakılan fidan, kocaman ağaç oldu

  Sıcak hava 10 gün daha devam edecek

  Adana’da 16 adet G3 mermisi bulundu

  Heybeliada'da orman yangını

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.