Yurt Haber |
Pahalı et yerine, ucuz balık yiyin tavsiyesi |
Mevsım balıkları, yüksek fiyatları dolayısıyla vatandaşların alım güçlüğü çektiği kırmızı ete alternatif oluşturuyor. Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal, et fiyatlarının yüksekliği dolayısıyla, vatandaşların kısmen de olsa balığa yöneldiğini söyledi. Av yasağı dolayısıyla yeterli ölçüde balığın bulunmadığını hatırlatan Uysal, Eylül ayında yasağın kalkmasının ardından, et fiyatlarının da bu şekilde gitmesi halinde balığa olan ilginin artacağını beklediklerini bildirdi. Uysal, ‘’Balık, kırmızı ete alternatif oluşturuyor. Vatandaşlarımıza, pahalı et yerine balık yemelerini tavsiye ediyoruz’’ dedi. Çanakkale Balık Halindeki satıcılardan Ferhat Batak da, kırmızı et fiyatlarındaki artışın balık satışlarını olumlu yönde etkilediğini kaydetti. Balığın ete göre daha uygun fiyatlarda satıldığını dile getiren Batak, avlanma yasakları dolayısıyla balıkların 5-13 lira arasında satıldığını ifade ederek, ‘’Balık, kırmızı ete göre fiyat açısından daha avantajlı. Etin kilosu yaklaşık 30 lira civarında bulunuyor. Bu fiyata buradan yaklaşık 2,5 kilo çipura alabilirsiniz. Bu da geniş bir aile için oldukça uygundur. Balık aynı zamanda sağlık açısından da oldukça yararlı’’ diye konuştu. Balıkçı Dinçer Açıkgöz ise bu dönemde özellikle sardalye ve diğer ince mevsim balıklarının satışında artış yaşandığını bildirdi. Açıkgöz, vatandaşlara, bol bol balık yemelerini tavsiye etti. |
05.08.2010 |