29 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

UEFA'DA ÇİFTE HEYECAN

GALATASARAY, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında bugün İstanbul'da, Sırbistan temsilcisi OFK Belgrad ile karşılaşacak.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı Danimarkalı hakem Nicolai Vollquartz yönetecek. Karşılaşmanın rövanşı 5 Ağustos Perşembe günü Belgrad'da oynanacak ve play-off turuna yükselecek ekip belli olacak. Galatasaray, Avrupa kupalarındaki eleme turu müsabakalarında rakiplerine önemli ölçüde üstünlük sağladı. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupaları tarihinde bugüne kadar Şampiyonlar Ligi'nde 12, UEFA'da ise 5 eleme turu eşleşmesinde yer alırken, bu eşleşmelerde aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekti. Avrupa kupaları elemelerindeki 17 eşleşmesinin 15'inde tur atlayan taraf olan Galatasaray, 2 kez ise rakiplerine boyun eğdi. Avrupa kupaları elemelerinde 34 maça çıkan Galatasaray, 23 galibiyet ve 9 beraberlik alırken, yalnızca 2 maçta yenilgi yaşadı. Temsilcimiz, eleme turu karşılaşmalarında rakip filelere 84 gol gönderirken, kalesinde ise 31 gol gördü. Galatasaray, Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini de yine UEFA Avrupa Ligi elemelerinde İsrailli rakibi Maccabi Netanya'ya karşı geçen sezon İstanbul'da 6-0'lık skorla aldı.

Cimbom 234. maça çıkıyor

GALATASARAY Avrupa kupalarındaki 234. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, 233 maçta 89 galibiyet ve 85 yenilgi alırken, 59 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 324 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 331 gol gördü.

Belgrad'da yabancı oyuncu yok

GALATASARAY'A konuk olacak OFK Belgrad takımı, Sırbistan Süper Ligi'nde mücadele eden en eski kulüp olma özelliği taşıyor. Kuruluş yılı 1911 olan ve Omladinski Fudbalski Klub yerine OFK kısaltmasını kullanan Belgrad ekibi, geçtiğimiz sezonu lig 3.'sü olarak tamamladı. Teknik direktör Dejan Djurdjevic yönetiminde genç bir kadroyla mücadele eden OFK Belgrad'da 2 Karadağlı oyuncusu dışında yabancı pasaport taşıyan isim bulunmuyor.

29.07.2010


 

Beşiktaş avantaj arıyor

BEŞİKTAŞ, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında bugün deplasmanda Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ile karşılaşacak.

Başkent Prag'daki Letna Stadı'nda TSİ 21.30'da başlayacak maçı İspanyol hakem Carlos Clos Gomez yönetecek. Karşılaşmanın rövanşı 5 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da yapılacak ve play-off turuna yükselecek ekip belli olacak. Beşiktaş'ta 18 kişilik maç kadrosunda yeni transfer Guti'nin yanı sıra, sakatlıkları bulunan Rüştü, Yusuf ve Rıdvan ile birlikte, Ferrari, İsmail, Uğur, Ersan ve Onur yer almıyor. Vikingur maçlarında kadroda olmayan Hilbert ile Holosko ise bu kez kadroya alındı.Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 139. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 138 maçtan 46'sını kazanıp, 28'inde berabere kalırken, 64 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 163 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 207 gol gördü. Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

29.07.2010


 

Guti sevgisi İspanyolları şaşırttı

İSPANYOL basını, Beşiktaş'ın Guti'ye gösterdiği ilgiye şaşırırken, "Beşiktaş taraftarının çılgına döndüğünü" yazdı.

"Guti, şimdiden Beşiktaş'ın stadını ayağına seriyor" başlığını atan Marca gazetesi, kahramanca karşılanan Guti'nin, geçen yıl Santiago Bernabeu Stadı'nda yapılan Cristiano Ronaldo ve Kaka'nın tanıtımlarına artık özenmesini gerektiren hiçbir şeyin olmadığını belirtti. Marca, tüm Avrupa'nın en aktif ve etkili taraftarlarından biri olan Beşiktaşlıların yeni 14 numaralarına hemen sahip çıktığı yorumunu yaptı. "Guti, galaksili onuruyla tanıtıldı" diyen AS gazetesi de Real Madrid'de Ronaldo, Zidane, Figo, Beckham'ın birlikte oynadığı dönemde verilen "galaksililer" tanımına atıfta bulundu. Guti'ye Beşiktaş'ta "sarı fırtına" lakabının takıldığını yazan AS, Beşiktaşlıların İspanyol futbolcuya hemen tam destek verdiklerini öne çıkardı. Diğer İspanyol gazeteleri de Beşiktaş taraftarının Guti'ye büyük sevgi gösterdiğini ve İspanyol futbolcunun da ilgiden dolayı burada oynayacak olmaktan heyecan duyduğunu yazdı.

29.07.2010


 

G.Saray yönetimi bizi tehdit ediyor

GALATASARAY'IN efsane oyuncusu Hakan Şükür, gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tv8 de yayınlanan Faik Çetiner'le "Bizim Stadyum'' programına katılan Hakan Şükür, gündem oluşturacak açıklamalar yaptı. Hakan, kendisini eleştiren yönetici Yiğit Şardan'a "Herkes haddini bilecek'' diyerek Galatasaray yönetimine yönelik eleştirilerde bulundu. Galatasaray Kulübü Yöneticisi Yiğit Şardan'ın medya yoluyla kendisine tehdit yaptığını iddia eden Hakan Şükür, "Galatasaray yöneticisi bir büyüğümüz Yiğit Şardan abimiz yöneticilik yapıyor. Hep aynı yere verdiği röportajında diyor ki; beni kastederek eski oyuncular biraz daha dikkatli konuşmalılar; yoksa bir daha Galatasaray'da görev alamazlar. ''Bu ne demek?'' basın yoluyla tehdit ediyor. Seni taraftarın önüne atıyor. Pankart açtırıyor. Kayıtsız şartsız onlara bağlı bir düzen oturmuş oluyor.O istediğini alacak, yapacak parayı bulacak, bir yerden istediklerini gidip harcayacak." dedi.

Galatasaray Kulubü Yönetimi'nin kaptan Arda Turan üzerinden politika yaparak kendisini kurtardığını dile getiren eski futbolcu, "Arda çok önemli bir oyuncu onun yükünü hafifletecek birkaç oyuncu koyamazsan Arda'nın ne önemi var ki. Adam dikersin başına ötekilerini Arda yapsın der. Bir de senin yöneticiler bu idol bir oyuncu, popüler bir oyuncu, onun üzerinden bir politika üretip kendini kurtarmaya çalışınca, şampiyonlukta gider her şey gider. Bu anlamda yönetim hatası var diyorum. İnsan yönetilmiyor. Kulüp yönetilir. Bir oyuncu alırsın, takım kurarsın. İnsan yönetmek ona çeşitli şeyler söyleyebilmek. Lincoln bazı deplasmanlara gelmek istemiyordu. Gelmeyişinde motive edersin. Geliyorsun değil mi dersin. Bak biz burada emek çekiyoruz dersin, oynar şampiyon olursun" diye konuştu

29.07.2010


 

İspanyol oyuncu Raul Schalke 04 ile anlaştı

İSPANYA'NIN Real Madrid takımından ayrılan yıldız oyuncu Raul (33), Alman ekibi Schalke 04 ile anlaştı.

Schalke 04'ün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Raul'un dün Schalke 04'ün teknik direktörü Felix Magath ile son görüşmeyi yaptığı ve iki yıllık bir sözleşme imzalayacağı belirtildi. Magath, Raul'un Schalke'ye getirdikleri için mutlu olduğunu ifade ederek, Raul'un kalitesinin takımı ileriye götüreceğini, bu transferin gelecek için kadroyu güçlendirme ve yeniden yapılandırma çabaları için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Raul'un bugün sağlık muayenesinden geçeceği ve daha sonra antrenmana katılacağı kaydedildi. Real Madrid takımında 741 kez forma giyen ve 323 gol atan Raul, İspanyol milli takımında da 102 maçta 44 gol kaydetmişti.

29.07.2010


 

TFF 2. ve 3. Lig 2010-2011 fikstürü bugün çekilecek

TFF 2. ve 3. Lig'de 2010-2011 sezonu fikstürü bugün İstanbul'da çekilecek.

Maslak Sheraton Otel'de, TFF yetkilileri ile kulüp temsilcilerinin katılacağı TFF 2. Lig fikstür çekimi saat 11.00'de, TFF 3. Lig fikstür çekimi ise saat 13.00'te başlayacak. 18 takımlı 2 ayrı gruptan oluşan TFF 2. Lig'de yeni sezon 29 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak. Ligin ilk devresi 19 Aralık 2010'da oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek. İkinci devresi 16 Ocak 2011'de başlayacak TFF 2. Lig'de normal sezon 8 Mayıs 2011'de oynanacak maçlarla sona erecek. 18 takımlı 3 ayrı gruptan oluşan TFF 3. Lig'de ise yeni sezon 5 Eylül 2010 tarihinde başlayacak. Ligin ilk devresi 26 Aralık 2010'da oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek. İkinci devresi 23 Ocak 2011'de başlayacak TFF 3. Lig'de normal sezon 15 Mayıs 2011'de oynanacak maçlarla tamamlanacak.

29.07.2010


 

Bayan Futbol Millî Takımı İngiltere ile karşılaşacak

FUTBOLDA 2011 Bayanlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden Türkiye, 5. Grup'taki 7. maçında bugün deplasmanda İngiltere ile karşılaşacak.

Walsall bölgesindeki Bescot Stadı'nda oynanacak ve TSİ 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Floarea Ionescu yönetecek. 2011 Bayanlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde toplam 41 takım, 8 ayrı grupta mücadele ediyor. Gruplarını ilk sırada bitiren takımlar, 11-12 ve 15-16 Eylül 2010 tarihlerinde oynanacak çift maçlı play-off müsabakalarına katılmaya hak kazanacak. 8 takımın katılacağı play-off maçlarının galipleri, Kuzey ve Orta Amerika Futbol Konfederasyonu'ndan gelen 4 takım ile UEFA-CONCACAF iki maçtan oluşan play-off maçları oynayacak. Galip takımlar Dünya Kupası finallerine gitmeyi garantileyecek.

29.07.2010


 

Performans tenisçilerine İstanbul Cup ücretsiz

TÜRKİYE Tenis Federasyonu, lisanslı tenisçilerin Cuma akşamına kadar İstanbul Cup' ı ücretsiz olarak izleyebileceğini açıkladı.

Sony Ericsson WTA İstanbul Cup'ta heyecanın dozu giderek artarken Türkiye Tenis Federasyonu, tüm performans tenisçilerini sevindirecek bir karar aldı. Buna göre tenis lisansı bulunan tüm oyuncular (performans) 28 Temmuz - 30 Temmuz arasındaki ikinci tur ve çeyrek final maçlarını Enka Tesisleri'nde ücretsiz olarak izleyebilecekler. Türkiye Tenis Federasyonu Başkan Vekili Cengiz Durmuş aldıkları kararla genç tenisçileri tribünlere çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

29.07.2010


 

Real Madrid Mesut Özil'i transfer etmek üzere

İSPANYOL basını, Real Madrid kulübünün, Werder Bremen'in Türk kökenli Alman futbolcusu Mesut Özil'i ''transfer etmek üzere olduğunu'' ileri sürdü. Marca gazetesi, ''Real Madrid, Mesut'tan söz almaya çalışıyor ve onu bu yıl transfer etmek istiyor.

Ama eğer bonservis ücretinden dolayı bu transfer gerçekleşemezse Özil gelecek yıl bedavaya gelecek'' diye yazdı. Werder Bremen ile pazarlıkların yoğunlaştığını kaydeden Marca, Mesut'un gelmesi halinde Real Madrid için ''altın bir broş'' olacağını savundu

29.07.2010


 

Kuzey Kore hükümeti millî takım oyuncularını azarladı

KUZEY Kore Hükümeti'nin, 2010 Dünya Kupası'nda gruptan çıkamayan milli takımı ve teknik direktör Kim Jong Hun'u azarladığı iddia edildi.

Radio Free Asia'nın iddiasına göre, 2010 Dünya Kupası'nda gruplarda yaptığı 3 maçı da kaybederek, kupaya puansız veda eden Kuzey Kore Milli Takımı ve çalıştırıcısı Kim Jong Hun, başkent Pyongyang'da kapalı kapılar ardında yapılan bir toplantıda, hükümet yetkililerince eleştirildi.

29.07.2010


 

Diyarbakır Başkanı Sümer'in ağabeyi intihar etti

DİYARBAKIRSPOR Başkanı Çetin Sümer'in ağabeyi intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, Kulüp Başkanı Çetin Sümer'in ağabeyi Metin Sümer (41), Kayapınar İlçesi Dicle Kent semtindeki evinde tabancayla yaşamına son verdi. Sümer'in cesedi otopsi için Diyarbakır Devlet Hastanesine kaldırıldı.Evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenilen Sümer'in intihar nedeni araştırılıyor.

29.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.