Güncel |
Anadolu’nun yemekleri Beykoz Çayırı’nda yarıştı |
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Beykoz Çayır Festivali, yarışmalar, konserler ve halk oyunları ile devam ediyor. İlçede bulunan 16 İl Derneği’nin stant açtığı ve kültürel değerlerini sergilediği festivalde ‘Kardeşlik Mesajları’ verilirken, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi kapsamında “İstanbul’un Avrupalı Kardeşleri” ülkelerinden gelen dans ekipleri de üç gün boyunca faaliyet düzenledi. 17 Temmuz Cumartesi günü ise 16 il derneğinin katılımı ile “Yöresel Yemek Yarışması” yapıldı. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Yemek yarışması ile Türk mutfağını bütün renkleri ile etkin bir şekilde tanıtmanın yanında, Anadolu halk mutfaklarının unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini ve mutfak kültürünü tanıtmayı ve yöreler arasında kardeşlik bağının güçlenmesi amacıyla yaptıklarını belirtti. Yemek yarışmasının sonunda, Doğu Karadenizliler birinci, Kayseri yöresi ikinci, Ordu Mesudiye Yöresi üçüncü, Sinop yöresi ise mansiyon ödülüne lâyık görüldü. Dereceye girenlere Cumhuriyet altını ödülü verildi.
İstanbul / Said Temur |
19.07.2010 |