Güncel |
Yemeğini bitirmeyene ceza |
Yemeklerİnİ israf eden müşterilerden bıkan bir Avustralyalı restoran sahibi, yemeğini bitirenlere yüzde 30 indirim uygulaması başlattı. Sydney’in Surry Hills banliyösündeki 30 kişilik restoranı işleten Yukako İçikava, restoranının kapısına prensipler listesi astı. İçikava, “sürdürülebilir bir gelecek oluşturmaya katkıda bulunmak için, konuklarımızdan, çoğu diğer restorandan biraz daha fazlasını istiyoruz” diye yazdığı listede, yiyeceklerin bitirilmesi gerektiği vurgulandı. Listede, aksi takdirde şef ve yardımcı personelin, müşteriye, “bir dahaki sefere başka bir restoranı tercih edin" diyeceği notu yer aldı. İlkeler listesinde ayrıca “salata ve sebzeler dekor değildir, mönünün bir parçasıdır” uyarısı yapıldı. |
05.06.2010 |