03 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Queresma defteri kapandı

BEŞİKTAŞ Kulübü, uzun süredir peşinde olduğu Portekizli futbolcu Ricardo Queresma defterini kapadı. Portekizli futbolcunun Türkiye'de oynamak istemediği, bu nedenle de siyah-beyazlı yöneticilerin bu transferle ilgili girişimlerini sonlandırdığı bildirildi.

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, yaptığı açıklamada, Queresma ile parasal konuda herhangi bir sorun yaşanmadığını, sadece futbolcunun Türkiye'de oynamak istememesi nedeniyle transferin gerçekleşmediğini belirterek, ''Kariyerini Türkiye'de sürdürmek istemiyor. Milli takıma seçilemedi. Kariyerinde düşüş yaşadığı bir dönemde sanırım daha çok göz önünde olmak istiyor. Biz de transfer görüşmelerini kapattık ve yöneticilerimiz İstanbul'a dönüyor. Hocamızla tekrar görüşerek yeni bir rota çizeceğiz'' diye konuştu.

03.06.2010


 

Fenerbahçe'nin istediği Forlan'ı Marsilya transfer etmek istiyor

İSPANYA'NIN bu sezon Avrupa çapında tek başarılı ekibi olan Atletico Madrid'in golcü oyuncusu Diego Forlan'a transfer teklifleri yağıyor.

Fenerbahçe'nin Güiza artı 6 milyon euro karşılığında transfer ettiği haberlerine rağmen sarı - lacivertli kulüpten Atletico Madrid kulübüne her hangi bir resmi teklif gelmediği belirtildi. Diego Forlan'a şuan için en ciddi teklifin bu sezonun Fransa şampiyonu ve Fransa Kupası sahibi Olimpik Marsiya'dan geldiği belirtildi. Uruguaylı golcü oyuncuyu renklerine bağlamak için direkt olarak Madrid kulübü ile temasa geçen Fransız ekibi, 25 milyon Euroluk bonservis bedelini ödemeye hazır olduklarını açıkladılar.

Öte yandan, Forlan cephesinde de tekliflerin değerlendirildiği fakat oyuncunun şuan kulübünden yıllık 4,5 milyon Euro maaş aldığı ve bunun gelecek tekliflerde daha cazip olmaması durumunda Madrid'den kesinlikle ayrılmayı düşünmediği yönünde ifade edildi. Şuan Avrupa'nın en gözde santraforlarından biri olan Forlan'ın Avrupa'daki güçlü kulüpler tarafından transfer edilmesi Fenerbahçe cephesinde zor bir dönemece girileceğini gösteriyor.

03.06.2010


 

Trabzonspor, F.Bahçe ‘evet’ derse Semih Şentürk'ü resmen isteyecek

TRABZONSPOR Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Semih'in transferine ilişkin olarak, ''Fenerbahçe, Semih konusunda 'Biz bu oyuncuyla çalışmak istemiyoruz' derse o zaman kendisiyle görüşürüz, alırız veya almayız'' dedi.

Hacısalihoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli kulübün yönetim kuruluyla dostane ilişkilerinin bulunduğunu belirterek, ''Biz görevde olduğumuz dönemden beri sportif anlamda sürekli centilmen bir tavır sergilediler. Fenerbahçe Kulübü ile karşılıklı olarak bu ilişkiyi dostane bir şekilde yürüttük'' diye konuştu. Fenerbahçe'nin itilaflı bir oyuncusunu alıp sarı-lacivertli kulüp ile dolaylı da olsa mahkemelik olmaları halinde bugüne kadarki düşüncelerine ters düşeceklerini ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:

''Çünkü biz Aziz Bey başta olmak üzere yönetim kuruluna, 'Transfer döneminde şu oyuncuya biz talibiz, fiyatı yükseltmezseniz bu konuda yardımcı olur musunuz' dediğimiz zaman gayet anlayışlı davranışlar görmüştük. Biz de bu nedenle birçok transferde daha rahat hareket etme imkanı bulmuştuk. Daha sonraki dönemlerde de hep bu şekilde ilişkilerimiz oldu. Şimdi de tavrımız budur. Şayet Fenerbahçe, 'Biz bu oyuncuyla çalışmak istemiyoruz' derse, biz de teknik kadromuzun isteği ve imkanlarımız ölçüsünde kendisiyle görüşürüz, alırız veya almayız. Bunun haricinde basına intikal eden konular gerçeği yansıtmamaktadır. Kaldı ki başkanımız da bu konuda açık net ifadelerde bulunmuştur ve herkese de o konuda talimat vermiştir.''

Polonyalı stoper oyuncusu Glowacki ile Sırp forvet oyuncusu Pantelic'in ilgilendikleri oyuncular arasında yer aldığını anlatan Hacısalihoğlu, ''Bunların dışında görüşmelerimiz, izlediğimiz araştırdığımız oyuncularda var. Bir oyuncunun transferinde oyuncu kulübü menajeri ile görüşmeler gerekiyor. Bunlarla ilgili parasal konularda, şartlarda anlaşmak gerekiyor. Zaman da gerekiyor ama çok da aceleci değiliz. Epeyce araştırma yaptık. Hem forvete hem savunmanın göbeğine iki oyuncu almayı düşünüyoruz. Belki bir tane yerli oyuncu ve orta sahaya yabancı oyuncu alabiliriz'' ifadelerini kullandı.

03.06.2010


 

Bursaspor yeni sezona yeni stadla girecek

BURSASPOR'UN Şampiyonlar Ligi maçlarına yetiştirilmesi planlanan Atatürk Stadı'ndaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Stadın zemininin indirilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Trabzonspor'un ardından Anadolu'dan şampiyon olan ikinci takım olarak bütün Türkiye'yi mutluluğa boğan Bursaspor, şimdi de Şampiyonlar Ligi'nde benzer başarıyı göstermek istiyor. Bir yandan kaliteli transferlerle takımını güçlendirmeye çalışan yeşil-beyazlı ekip, diğer yandan da Atatürk Stadı'nı modernize ederek Şampiyonlar Ligi maçlarına yetiştirmeye çalışıyor.

Stadın zemininin 3 metre indirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda 80 kamyon ve 7 iş makinesi 24 saat aralıksız çalıştı. 25 Mayıs'tan bu yana yapılan çalımalarda stadın zeminindeki yaklaşık 4 bin kamyon toprak kısa sürede dışarı taşındı. Stadın kapasitesini 6 bin artıracak olan bu çalışmanın yanı sıra, bayan taraftar tuvaletleri, kapıların sayısının artırılması, basın tribünü, otopark, doping odası gibi eksikler giderilecek. Atatürk Stadyumu, 1945 yılında yıkılarak şimdiki hali ortaya çıkartıldı. Bursasporlu taraftarların vazgeçemediği Atatürk Stadyumu, A milli takımın bir çok maçına da ev sahipliği yaptı. En son Türkiye - Ermenistan maçına ev sahipliği yapan stadyum, 2009-2010 yılında takımını şampiyon yaparak varlığının en önemli seviyesine çıktı.

03.06.2010


 

Avrupa'nın büyükleri Mesut Özil'in peşinde

İSPANYOL ve Katalan spor gazeteleri, Barcelona ve Real Madrid kulüplerinin, Werder Bremen'in genç futbolcusu Mesut Özil ile ilgilendiğini iddia etti. Almanya Milli Takımı'nda da oynayan 21 yaşındaki Mesut Özil'in, "Barcelona'nın gözdesi" olduğunu yazan Sport, "Werder Bremen'de mükemmel bir sezon geçiren Özil'in sözleşmesi 2011 Haziran'ında doluyor.

Ancak Özil, sadece Barcelona'nın değil Real Madrid'in, Liverpool'un ya da Manchester City'nin de ilgisini çekiyor. Dünya Kupası'ndan sonra Özil için teklifler gelmeye başlayacak" ifadelerini kullandı. İspanyol spor gazeteleri, Barcelona'nın geçtiğimniz yıldan bu yana Özil'i takibe aldığını hatırlatırken, Real Madrid'in de devreye girdiğini vurguladı.

03.06.2010


 

G.Birliği stoperi İlhan Eker F.Bahçe'de imza atacak

GENÇLERBİRLİĞİ'NİN stoperi İlhan Eker, Fenerbahçe ile prensipte anlaştı.

Bonservisi elinde olan 27 yaşındaki futbolcunun, Fenerbahçe Sportif Direktörü Aykut Kocaman ile görüşerek prensipte anlaştığı öğrenildi. Başkent ekibinin yöneticileri de transferi doğruladı İlhan Eker'in, ilerleyen günlerde sözleşme imzalaması bekleniyor.

03.06.2010


 

Tartışmalı karar: 8 yabancı sahada futbolcu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Turkcell Süper Lig kulüplerinin, 2010-11 sezonunda 10 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayabilmesi kararı aldı. Karara göre, halen 8 yabancı futbolcu ile sözleşme hakkına sahip olan ve bunların 6'sını sahada, 2'sini yedek kulübesinde kullanabilen kulüpler, yeni sezonda 10 yabancı oyuncunun 8'ini maç kadrosunda bulundurabilecek, bunlardan 6'sı takımı adına sahada yer alabilecek. İki yabancı oyuncu da kulübede bulunabilecek. Kalan diğer 2'si ise tribünde oturacak.

Federasyonun yeni kararı halen uygulamanta olan 6-2'den pek farkı yok. Bu karar daha çok üç büyüklerin istediği bir karardı. Avrupa Kupalarında rakiplerin kendilerine karşı sınırsız yabancılarla sahaya çıkmasına karşılık, bizim sınırlı sayıda yabancı ile mücadele etmemizin başarılı sonuçlar almayı engellediğini ilerü sürüyorlardı. Federasyon şimdi bu kozu ellerinde almış görünüyor. Ayrıca üç büyüklerin kulübede oturtmak için yabancı alacaklarını sanmıyorum. Bundan sonra daha kaliteli ve sürekli kadroda yer alacak yabancılara yönelecekler.

Federasyon üç büyüklerin Avrupa maçlarını gözönünde bulundurarak orta yol bulmuş gibi görünüyor. Ancak, Anadolu'da birçok kulübün sezon boyunca 8+2 hakkını kullanmayacağını, bunu karşılayacak ekonomik güçten mahrum olduklarını herkes biliyor. Onlar yine ayağını yorgana göre uzatarak, bütçelerini sarsmayacak sayıda yabancı transferine yönelecekler. Yeni kararın bir olumlu tarafı ise, yabancılarla sözleşme sorunu yaşayan kulüplerimizin ekonomik kayıplarını bir nebze olsun önleyecek. Bu karar astronomik transfer rakamlarını düşüreceği için büyük kulüplerin işine gelecek.

8+2 Türk futbolunun önünü açar mı, yoksa duvar çekip etkiler mi sorusunun cevabını ileride göreceğiz. Şimdiden olumsuz bir görüş belirtmek doğru olmaz. Çünkü, liglerinde sınırsız yabancı futbolcu oynatan İngiltere ve İtalya'da herhangi bir düşüş yaşanmadı. Bilakis, Avrupa'nın en mücadeleci futbolu bu ülkelerde oynanıyor. Sadece, bu kararla birlikte A Milli Takımımıza oyuncu bulmakta biraz zorlanacağımızı söylemek isterim. Çünkü, teknik adamlar sahada 6 yabancı oyuncuya takviye yapmak için yine kulübedeki 2 yabancıya görev vermek isteyecek. Yerli futbolcular ise sezon boyunca belki de birkaç maç haricinde maçları kulübeden izleyecek.

EROL DOYRAN [email protected]

03.06.2010


 

Tolunay Kafkas G.Antep'le 3 yıllık sözleşme imzaladı

GAZİANTEPSPOR Kulübü, teknik direktör Tolunay Kafkas ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüp başkanı İbrahim Kızıl'ın, Ulus'taki bürosunda gerçekleştirilen törende, Tolunay Kafkas, kendisini 3 yıllığına kırmızı-siyahlı kulübe bağlayan sözleşmeye imza attı. İbrahim Kızıl ve Tolunay Kafkas, yaptıkları açıklamada, kalıcı başarılar elde edecek bir kadro kurmayı amaçladıklarını söylediler.

03.06.2010


 

‘Dünya Şampiyonu’ndan Başkan Tuna'ya ziyaret

ALTIN Kemer Dünya Kick Boks Şampiyonu Merve Sarıoğlu ve kategorilerinde Dünya 2. si olan Sincan'ın başarılı sporcuları Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'yı makamında ziyaret ederek şampiyonluk sevincini paylaştılar.

21-22-23 Mayıs 2010 tarihleri arasında Türkiye'de yapılan Wasko Dünya Profesyonel Kıck Boks Şampiyonası' da Türkiye'yi ve Sincan'ı temsil eden 4 sporcu büyük başarılara adını yazdırdı.

03.06.2010


 

OKÇULUKTA YAYLAR TÜRKİYE'DE ÇEKİLECEK

TÜRKİYE, Okçulukta Dünya Kupası'nın 2. ayak müsabakalarına ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Okçuluk Federasyonu tarafından organize edilen ve 4 ayaktan oluşan Dünya Kupası'nın 2. ayak müsabakaları, 7-11 Haziran tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek. Dünya Kupası'nın Antalya ayağında sporcular, final müsabakalarında oklarını ''Topkapı Sarayı''na karşı atacak.

03.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.