Güncel |
AB, ‘ayran’ımıza dokunmayacak |
AB uyum sürecinde en çok tartışılan konulardan birisi olan “Gıda Güvenliği ve Geleneksel Gıda Ürünlerinin akıbetinin ne olacağı?” konusu Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin (SETBİR), 4 yıldır 10 AB üye ülkesi Gıda Federasyonları ile birlikte yürüttüğü TRUEFOOD projesinin İstanbul’da gerçekleştirilen son toplantısında açıklandı. Kokoreç, ayran, salça, boza, şalgam gibi geleneksel gıda ürünlerinin tatlarını ve özelliklerini kaybetmeden AB standartlarında üretilmesinin mümkün olduğunu söyleyen SETBİR Genel Sekreteri Melek Us, “Kokoreç dahil pek çok geleneksel ürünümüz, sağlıklı ve uygun koşullarda üretildiği sürece bizim olmaya devam edecek” dedi. Us, “Ayran gibi geleneksel ürünlerde bölgesel standart geliştirilme kararı alındı. Ayran ve yoğurda ilişkin bölgesel standart geliştireceğiz ve bu tüm dünyada tanınacak” dedi. |
11.03.2010 |