Ucuz et ve kıymaya rağbet etmeyin |
MERSİN Lokantacılar Odası Başkanı Hacı Özkan, vatandaşın kilosu 20 TL’nin altında satılan et ve kıymaya itibar etmemesi gerektiğini bildirdi. Özkan, yaptığı açıklamada, son günlerde ‘’at ve eşek’’ etinin Akdeniz bölgesinde çok gündeme geldiğini, Mersin’de henüz bu tür vak'aya rastlanmadığını söyledi. Mersin’de, şehre özgü et yemeği olan ‘’Tantuni’’nin yoğun tüketildiğine dikkati çeken Özkan, en büyük sıkıntının ‘’seyyar’’ satış yapılması olduğunu kaydetti. Mersin’i ‘’seyyar sorunu çözememiş bir kent’’ olarak niteleyen Özkan, ‘’Her köşe başında kokoreç, tantuni, kebap ve çorbaya kadar çeşitli yiyecekler seyyarlar tarafından satılıyor. Sağlık açısından da bu sorunun acilen çözülmesi lâzım’’ dedi. Vatandaştan ucuz et satışları konusunda duyarlı olmalarını isteyen Özkan, ‘’Vatandaşımızın parça et ve kıyma alırken dikkatli olması gerekiyor. Çünkü hazır kıymamın içine sakatat konulup satılabiliyor. Vatandaşımız kilosu 20 TL’nin altındaki et ve kıymayı almasın’’ uyarısında bulundu. |
04.03.2010 |