Güncel |
Keçiboynuzu 5 bin yıldır şifa |
Akdenİz havzasında yetişen Keçiboynuzu 5 bin yıldan beri insanların derdine deva oluyor. Kocaeli’nde aktarlık yapan Mustafa Alpay, keçiboynuzunun yüzyıllardan beri insanların en büyük besin kaynağı olduğunu söyledi. Alpay, keçiboynuzunun Türkiye’de Akdeniz iklimi görülen bölgelerde yetiştiğini ifade etti. Keçiboynuzunun, Akdeniz iklimi bölgelerinde yaşayan insanların geçim kaynağı olduğunu söyleyen Alpay, köylülerin bu sayede para kazandıklarını kaydetti. Türkiye dışında da keçiboynuzunun iyi bilindiğini dile getiren Alpay, Türkiye’ye gelen turistlerin keçiboynuzunu ‘Yakup Peygamberin ekmeği’ olarak bildiklerini belirtti. Alpay, gençliklerinde abur cubur olmayan yaşlıların keçiboynuzu yedikleri için birçok yaşlı vatandaşın çocukluklarına dönük nostalji yaşamak için keçiboynuzu aldığını dile getirdi. |
28.01.2010 |