Et yükseldi, sakatata ilgi arttı |
ET fiyatlarının yükselmesiyle, vatandaşın et ihtiyacını, daha ucuz olan sakatat ürünleriyle gidermeye yöneldiği bildirildi. Adana Kasaplar Çarşısında 10 yıldır kasaplık yapan Ramazan Can, et fiyatlarının yüksek seyretmesinin vatandaşı ve kendilerini mağdur ettiğini kaydetti. Çarşı her gün vatandaşların akınına uğrarken, artık müşteri bulmakta zorlandıklarını belirten Can, ‘’Kemiksizinin kilosu 20 lirayı, kemiklisi de 16-17 lirayı bulan etin satışı çok azaldı. Satılması için astığımız etleri akşam aynen geri topluyoruz. Adana’da bazı kurumların yemeklerinde at ve eşek etinin belirlenmesi de işleri kötüleştirdi’’ dedi. Bütçesini denkleştiremeyen vatandaşın, et ihtiyacını gidermek için daha ucuz olan sakatata yöneldiğini ifade eden Can, ‘’Etin fiyat etiketini gören vatandaş, sakatatın fiyatını soruyor. Evine eli boş gitmemek için de ciğer, kelle ya da böbrek gibi ürünleri satın alıyor. Biz de cebimize az da olsa para girdiği için seviniyoruz’’ dedi. Adana Kasaplar Çarşısında, en çok tercih edilen ürünlerden karaciğerin fiyatı, 12-15 lira arasında değişiyor. Çarşıda yürek 6-7 lira arasında satılırken, böbrek 5 lira, dalak 50 kuruş, ütülenmiş kelle 7-8 lira, beyaz ciğer ise 1-1,15 liradan alıcı buluyor. Bölgede geleneksel yemeklerde kullanılan ‘’mumbar’’ın fiyatı da 2,5-3 lira civarında seyrediyor. |
27.01.2010 |