Güncel |
Bakkaldan ekmek almak daha güvenli |
Türkİye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, domuz gribine karşı, ekmeği elleyerek seçme imkânı sunan yerlerden ekmek alınmaması önerisinde bulundu. Halil İbrahim Balcı, yaptığı açıklamada, un ve ekmekte kullanılan katkı maddeleriyle ilgili bazı olumsuz söylentilerin bulunduğunu anımsattı. Balcı, yönetmelikler çerçevesinde üretilen herhangi bir ekmek türü tüketmenin, halk sağlığı açısından tehlikesinin bulunmadığını dile getirdi. Balcı,‘’Halkımızın, salgın hastalığın kol gezdiği şu günlerde, özellikle dışarıda bulunan ekmek dolaplarındaki ekmekleri tüketmemeleri gerekir. Bizler fırınlarımızda her ne kadar hijyenik ortamda ekmek üretir olursak olalım, dışarıda insanlarımızın kolaylıkla elleyebildiği yerlerdeki ekmekleri alacak olursak, bulaşıcı hastalıklar daha da tehlike arz edecektir.’’ Balcı, konuyla ilgili duyarlı olunması çağrısında bulunarak, ‘’Özelikle marketlerden ekmek alırken vatandaşlarımızın kolaylıkla birçok ekmeği ellediği dolaplardan ekmek almamalarını öneriyoruz’’ dedi. Bursa / aa |
24.11.2009 |