EBK, teknoloji yatırımıyla maliyetini düşürdü |
ETve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, eskiyen 30 yıllık salam, sosis, sucuk, pastırma ve kavurma makinelerini en son teknolojiyle yenilediklerini belirterek, böylece etin işleme maliyetini düşürdüklerini, gelecek yıl piyasada kalite ve fiyat açısından belirleyici olmayı hedeflediklerini söyledi. Tesislerin teknolojisinin yenilenmesi sonucunda, 1 kilogram etin işleme maliyetinin 5,1 liradan 1,29 liraya düşürdüğünü bildiren Bekir Ulubaş, ‘’Gelecek yıl Mayıs’tan itibaren katma değeri yüksek ürünlerde, hem kalitede hem de fiyatta eşik olacağız’’ dedi. Ulubaş, bu yıl 8 kombinada bin personelle 30 bin ton kırmızı ve beyaz et üretimini planladıklarını ve bunun büyük bir kısmını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Et fiyatlarındaki artışı da değerlendiren Ulubaş, bayramda pazara sunulacak 2 milyonun üzerindeki büyük baş hayvanın piyasayı dengeleyeceğini ifade etti. Ankara/aa |
24.11.2009 |