Güncel |
Domuz gribi lokanta esnafını da vurdu |
Domuz gribi dolayısıyla işlerinin azaldığından yakınan lokantacılar başta olmak üzere yiyecek ve içecek hizmeti veren esnaf, Sağlık Bakanlığından domuz gribi virüsünün lokantalardaki bulaşma riskiyle ilgili bilgilendirme istiyor. Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı İsmail Sezer, uzun süredir ekonomik kriz sebebiyle esnafın işlerinin azaldığını, şimdi de domuz gribinin gündeme gelmesinin esnafın yarasına ‘’tuz biber’’ ektiğini söyledi. Bakanlığın domuz gribiyle ilgili yaptığı açıklamalara vatandaşın aşırı tepki verdiğini gözlemlediklerini vurgulayan Sezer, ‘’son bir haftadır lokantalarda işler önemli oranda azaldı. Lokanta, kafeterya ve pastahane gibi işletmeler, halkın yoğunlukta oturup kalktığı yerler. Bu hizmet sektörü, domuz gribi açıklamalarından büyük oranda etkilendi’’ dedi. Konya’nın yaya trafiği en işlek yerlerinden Zafer Meydanı’nda dönercilik yapan Mustafa Çivici de, işlerinin 5-6 gündür kesildiğini, insanların ‘’domuz gribi’’ endişesiyle döner almaya bile yanaşmadıklarını, bildikleri her türlü hijyenik tedbiri almalarına karşın vatandaşın lokantaya girmeme eğilimini abartılı ve kaygı verici bulduklarını kaydetti. |
30.10.2009 |