Florida State Universitesi öğretim üyesi Dr. Furkan Aydıner, “Bizde maalesef sivil halka müdahale çok fazla. Bu böyle olmaz. Artık ufkumuzu geniş tutmalıyız. İstenen bilgiye teknoloji sayesinde çok kısa sürede ulaşabiliyoruz. Peki hâlâ ezberci eğitime ne gerek var? Gençlerimize eleştirel eğitimi vermeliyiz. Hayatı sorgulayan insanlar yetiştirmeliyiz.”
Florida State University öğretim üyelerinden Dr. Furkan Aydıner, “Amerika’da yeni raylar, hızlı tren, özgürlük, darbesiz demokrasi var. Biz de ise kömürlü trenler, zorba virüsü, darbeli demokrasi var. Bu böyle olmamalı” dedi.
Yalova Üniversitesi eğitim-öğretime daha başlamamış olsa da düzenlediği halka açık panellerle yeni kurulan üniversiteler arasındaki farkı belli etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Amerikalı profesör Malacinski’yi ağırlayan Yalova Üniversitesi’nin bu seferki konuğu yine Amerika’dan Dr. Furkan Aydıner oldu. Yalova’nın artık bir öğrenci şehri olması gerektiğini vurgulayan Dr. Aydıner, öğrencilerin dünya piyasasına göre yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Dr. Aydıner, “Amerika’da öyle şehirler var ki tatil günlerinde şehrin yarısı boşalıyor. Yalova’da bu potansiyeli görüyorum ve idarecilerin bu konuyu iyi bir şekilde değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
“SİVİL HALKA
MÜDAHALE ÇOK FAZLA!”
Dr. Furkan Aydıner Amerika’da yeni raylar, hızlı tren, özgürlük, darbesiz demokrasi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
“Biz de ise kömürlü trenler, zorba virüsü, darbeli demokrasi var. Bu böyle olmamalı. Amerika’da çoğu kişi genelkurmay başkanının adını bilmez fakat ülkemizde çocuklar daha küçük yaşlarda bu ismi biliyorlar. Ülkemizde maalesef sivil halka müdahele çok fazla. Bu böyle olmaz. Artık ufkumuzu geniş tutmalıyız. Bilim dili İngilizce olduğu için onu öğrenmeliyiz, mesleğimizde profesyonel olup işi ehline bırakmalıyız. İstenen bilgiye teknoloji sayesinde çok kısa sürede ulaşabiliyoruz. Peki hala ezberci eğitime ne gerek var? Çocuklarımıza, gençlerimize eleştirel eğitimi vermeliyiz. Hayatı sorgulayan insanlar yetiştirmeliyiz. Türkiye’yi dünyaya üniversiteler tanıtacaktır. Bu konu üzerinde durmamız gereken en önemli meseledir diye düşünüyorum.”
|