Yeterlİ ve dengeli beslenmek için tavuk eti diğer etlere oranla daha avantajlı. Uzmanlar, yeterli ve dengeli beslenmek için makro besin ögeleri olan karbonhidrat, protein ve yağlar ve mikro besin ögeleri olan vitaminler, mineraller ve suyun yiyecekler yoluyla vücudun ihtiyacı kadar alınması gerektiğini belirtiyor. Yeterli ve dengeli beslenen bireylerin daha sağlam bir vücut yapısına sahip olduğunu ve hastalıklara karşı vücut direncinin daha yüksek olduğunu vurgulayan uzmanlar, günlük harcanan enerjinin ortalama yüzde 12-20’sinin proteinlerden karşılanması gerektiğini dile getiriyor.
NE KADAR TAVUK TÜKETELİM?
Kilo kontrol ve zayıflama amaçlı dengeli diyetlerde bireye göre değişmekle birlikte ortalama 150–250 gr arasında et grubundan yiyeceğin tüketilmesi gerekir. Bunun da en az 100-150 gram tavuk etinden karşılanması yani bir öğünde yenilen 1 porsiyon tavuk yemeği ile karşılanması faydalarında yararlanmak için önemlidir. İstanbul / Yeni Asya
|