SON dönemlerde tasarrufa yönelik önerilerin de etkisiyle Konya’da fırınlarda ekmek satışının ve çöpe giden ekmek sayısının azaldığı bildirildi.
Alınan bilgiye göre, ekonomik durgunluk sebebiyle son dönemlerde yapılan tasarruf tedbirlerine yönelik önerilerden etkilenen birçok vatandaş, ekmek tüketiminde daha hassas hareket etmeye başladı. Birçok aile, özellikle bayat ekmekleri değerlendirerek israfı önlemeye çalışıyor. Bayat ekmekler öğütülerek köftede ya da bazı et ürünlerinin kızartılmasında kullanılıyor. Bazı aileler, fırında ısıtarak, yumurtalı ekmek yaparak ve hatta küçük dilimler şeklinde ev pizzası yaparak bayat ekmekleri değerlendirme yoluna gidiyor. Fırınlardan az ekmek alınması ve bayat ekmeklerin değerlendirilmesi ile çöpe giden ekmek sayısının azaldığı bildirildi. Son ekonomik gelişmeler, ekmek israfını bir ölçüde önlemiş oldu. Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, ekonomik gelişmelerin her sektör gibi kendilerini de olumsuz etkilediğini, bunun ekmek satışlarına yansıdığını söyledi. Honça, ailelerin aylık masraflarını düşürmek için en ucuz gıda ürünü olarak bilinen ekmekte bile tasarrufa gittiğini dile getirdi. Honça, son dönemlerde ‘’ıskarta ekmeğe’’ olan talebin de arttığını belirtti
|