Kurban Bayramına iki günü kala uzmanlar, kırmızı et konusunda vatandaşları uyarıyor.
İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, Kurban Bayramı öncesi aşırı et yenilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Protein kaynağı kırmızı etin faydasının yanında birçok hastalığı da tetiklediğini ifade eden Karagözoğlu, aşırı miktarda et tüketmenin kalp-damar hastalıkları, kolestrol, mide-barsak hastalıkları, hipertansiyon ve şeker hastalığı riskini arttırdığını söyledi. Etle insana birçok hastalığın geçebileceğini ifade eden Karagözoğlu, sağlıklı et tüketimi için şu tekliflerde bulundu; çok fazla et tüketiminden kaçının, et ile birlikte sebze tüketin, etlerin yağlı kısımlarını tüketmeyin, iç yağlarını yemeklerde kullanmayın. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Varlı, Kurban Bayramı sebebiyle artan et tüketiminin kabızlık problemi oluşturmaması için, et ile birlikte lifli gıdalardan zengin meyve-sebze ağırlıklı beslenmek ve günde en az 2 litre su tüketmek gerektiğini bildirdi.
|