YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ
MALZEMELER (6 kişilik)
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
4 adet yumurta
1 adet soğan
4 - 5 dal taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
4 yemek kaşığı isot
Kimyon, kırmızıbiber, karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
• Bulgur geniş bir kabın içine
alınır. Küp doğranmış soğan, baharatlar, salça ve tuz ilâve edilerek sıcak su eşliğinde 15-20 dakika çiğ köfte gibi yoğrulur.
• İyice yumuşayınca ince ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz ilâve edilerek yoğrulur.
• Bir tavaya tereyağı ve sıvıyağ alınıp eritilir. Yumurtalar ayrı bir yerde çırpılıp tereyağına eklenir. Yumurtalar pişince köfteye ilâve edilir.
• Yumurtalar fazla dağılmayacak biçimde kısa bir süre yoğrulup marul yaprakları ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Marul, göbek, taze nane ve reyhan eşliğinde misafirlerinize çayın yanında ikram edebilirsiniz.
|