BAKLAVA sektörüne işçi olarak başlayan Gaziantepli Burhan ve Mehmet Dinçerler kardeşlerin kurduğu Hacı Sayid 40. yılını kutluyor.
1968 yılında baklava sektöründe işçi olarak çalışma hayatına atılan Burhan ve Mehmet Dinçerler kardeşler, bu sektörün klâsik baklavacılık anlayışından sıyrılması gerektiği inanarak, 1983 yılında Şirinevler’de 20 metrekarelik bir dükkânda faaliyete başladı. Büyüme azmi ile mağaza sayısını 2002 yılına kadar 5’e ulaştıran Burhan ve Mehmet Dinçerler kardeşler, sektörde daha da ilerleyip, büyük bir marka olma adına “Hacı Sayid” ismini aldı. Bugün Türkiye’nin en yaygın markalarından olan Hacı Sayid, tamamını kendilerinin işlettiği mağazalarında baklavadan tatlı çeşitlerine, çikolatadan pasta çeşitlerine ve fast-fooddan dondurma çeşitlerine kadar uzanan geniş bir ürün yelpazesi ile klasik baklavacılık anlayışını modern bir kafeterya konseptine dönüştürdü. Hacı Sayid’in 2008 yılı itibari ile tamamı İstanbul sınırları içerisinde ve çoğunlukla Avrupa yakasında olmak üzere, toplam 30 şubesi ve yüzlerce çalışanı bulunuyor.
|