Ergenekoncular Türk halkının Kemalizm'i be-nimsemediğinden şikâyet ederek, halkın, geri kalmanın baş sebebi olarak Kemalizm'i sorumlu tutmasını eleştiriyor. İddianamenin 2. klasöründe yer alan “Lobi” kitapçığında, “21. Yüzyıl Türkiye'sinde Kemalizm'i sivil unsurların benimsemiş ve özümsemiş olarak savunmaları gereği vardır. Aksi halde yalnızca silahlı kuvvetler mensuplarının savunduğu ve dayatmaları ile ayakta tutmaya çalıştıkları bir rejim ve ‘izm’ olarak gösterilmeye devam edilecektir. Bunun önüne geçilmesi gereği kaçınılmazdır” deniliyor.
KEMALİZM İÇİN HER YOL MÜBAH
“Lobinin Amacı” bölümünde ise sivillerin Kemalizm'i sahiplenmesi için çeşitli senaryolar üretilmesi isteniyor: “Kontra senaryolar üretebilecek, etkinlikler tasarlayarak uygulamaya koyacak, kamuoyunun Kemalist ideolojiye ve ulusal çıkarlara uygun sivil hareketi sahiplenerek katılımını sağlayabilecektir.” “Sonuç ve öneriler” bölümünde Ergenekon'un masonik ve nazi türü örgütlenmelerden esinlendiği açıklanıyor, Batıdaki gizli istihbarat modellerinin örnek alınması isteniyor.
Kemalizm provokasyonu
Ergenekon terör örgütü iddianamesinin eklerinde yer alan “çok gizli” ibareli, 1999 tarihli “Lobi” çalışmasında, Ergenekoncuların Türk halkının Kemalizm’i benimsemediğinden şikâyetçi olduğu halkın büyük çoğunluğunun geri kalma sebebi olarak Kemalizm’i sorumlu tuttuğu ifade edildi.
İddianamenin 2. klâsöründe yer alan “Lobi” kitapçığında, “Toplumun, Kemalist ideolojiyi gerçek anlamda özümseyemediği” belirtilerek geri kalmışlığın sebebi olarak Kemalizm’in görüldüğü ifade edildi: “Türk halkı toplumsal geri kalmışlık, mutsuzluk ve umutsuzluğun kaynağı olarak Kemalizm’i sorumlu tutar hale gelmiştir.”
TOPLUMUN REJİME GÜVENİ YOK
Toplumun çeşitli yaş kategorilerine ayrılarak yapılan analizde ise aynı şikâyet dile getiriliyor: ”Türk toplumu bugün: koskoca bir ömür boyunca kendisini sosyal güvence ve manevî tatmine ulaştırmayan, mutlu edemediği gibi umut verileri de ortaya koyamayan rejime karşı yaşlı insanlar (50 yaş üzeri); tamamen güvenini yitirmiş, düş kırıklığı içindedir.
“Orta kuşak (30-50 yaş arası) olarak ele alınacak nesil için de durum böyledir.
“Genç kuşak ise (18-30); kendilerinden önceki kuşakların yaşamak ve katlanmak zorunda kaldıkları koşullar ile gelişmiş ülke insanlarının eriştikleri koşullar arasında muhasebe yapmakta ve mevcut rejimin kendilerine bir gelecek sağlayabilecek güç ve dinamiğe sahip olmadığını peşinen görmektedirler.”
KEMALİZM SİVİLLEŞEMEDİ ELEŞTİRİSİ
Kitapçıkta, “Neden sivil Kemalist “Lobi?..” başlığı altında başlangıçtan günümüze “Kemalizm’e saldırıda en başta öne sürülen karşı faktörün Atatürk’ün asker kişiliğinin olduğunun” vurgulandığı metinde Kemalizm’in sivilleştirilmesine vurgu yapılıyor: ”21. Yüzyıl Türkiye’sinde Kemalizm’i sivil unsurların benimsemiş ve özümsemiş olarak savunmaları gereği vardır. Aksi halde yeryüzünün tek Kemalist Akademisi olarak görülen Harp Akademilerinden yetişen, yalnızca silâhlı kuvvetler mensuplarının savunduğu ve dayatmaları ile ayakta tutmaya çalıştıkları bir rejim ve “izm” olarak gösterilmeye devam edilecektir. Bunun önüne geçilmesi gereği kaçınılmazdır.”
“Lobini Amacı” bölümünde ise sivillerin Kemalizm’i sahiplenmesi için çeşitli senaryolar üretilmesi isteniyor: ”Kontra senaryolar üretebilecek, etkinlikler tasarlayarak uygulamaya koyacak, kamuoyunun Kemalist ideolojiye ve ulusal çıkarlara uygun sivil hareketi sahiplenerek katılımını sağlayabilecektir.”
MASON VE NAZİLERİ ÖRNEK ALMIŞLAR
“Sonuç ve öneriler” bölümünde Ergenekon’un masonik ve nazi türü örgütlenmelerden esinlendiği açıklanıyor: ”Emir ve tensiplerinize sunulan bu çalışmamıza masonik Bilderberg örgütü, Alman Nazi örgütlenişi, İngiliz İstihbaratının örtülü örgütlenme modelleri ve bazı Avrupa ülkelerinin sivil toplum örgütlenişleri ile Doğu kaynaklı bazı istihbarat ve siyasal örgütlenmeler kaynaklık etmiş.”
|