NURS 1878. URFA 1960. VE BU İKİ ŞEHİR ARASI ONLARCA YERLEŞİM MERKEZİ. BU HER BİR NUR MENZİLİ İSLÂM YAŞAR’IN KALEMİYLE EVLERİMİZE KONUK OLUYOR.
Bediüzzaman Said Nursî, Nurun risâlelerine dellâl olma yolunda vardığı her durağı, bir Nur menziline çevirmekle kalmamış, konakladığı her mekânı, barındığı her meskeni bir Nur kaynağı haline getirmiş. Bitlis, Van, İstanbul, Mardin, Kastamonu, Emirdağ, Isparta, Urfa’yı ve nicelerini bu gaye ile ziyaret etmiş. Bir biri ardına bu iller Nur’a menzil olurken, daha küçük menziller de o Nur’dan nasibini almış. Onlar da gezginimizin kalemine medet vermiş.
Nur Menzilleri, Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin hayatını geçirdiği mekânları konu alan bir gezi-gözlem çalışması olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye sınırları içinde kalan bu mekânların kimi il, kimi ilçe büyüklüğünde. Köyler de var. Ortak özellikleri Risâle-i Nur Külliyatı müellifine ev sahipliği yapmaları.
İslâm Yaşar’ın Nur’a adadığı kaleminden satırlara dökülen Nur pırıltılarını görerek, belki de “Keşke şimdi oralarda olsam” hasreti ile okuyacağınız, Nur menzillerini gezerken ihtiyaç duyacağınız rehber bir kitap.
Nur Menzilleri elinizin altındaysa, o mekânları yabancılık çekmeden gezebilirsiniz.
“Nur Menzilleri”ni bir seyahat rehberi olarak kabul edip, her menzile uğradığınızda zihninizdeki zaman kaydını koparıp kendinizi nuranî bir iklimin içinde bulabilirsiniz. 0 (212) 655 88 59
|