Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süda Tekin Koruk, çiğ et yoluyla bulaşabilen ‘’Toksoplazma hastalığı’’ndan korunmak için, çiğ köftede kullanılan etin dondurulduktan ya da pişirildikten sonra kullanılması gerektiğini söyledi.
Çiğ köftenin yapılışı sırasında hijyenik şartların çok önemli olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Koruk, çiğ köfte denilince akla gelen ilk unsurun da çiğ et olduğunu belirtti. Çiğ köftede kullanılan etin vücutta parazitlere sebep olabildiğini aktaran Koruk, bundan ötürü bölgedeki çocuklara bakıldığında yeterince gelişemediğini, kansızlık ve bağırsak parazitlerine sık rastlanılabildiğini söyledi.
|