Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çiğ köftede hastalık riski

Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süda Tekin Koruk, çiğ et yoluyla bulaşabilen ‘’Toksoplazma hastalığı’’ndan korunmak için, çiğ köftede kullanılan etin dondurulduktan ya da pişirildikten sonra kullanılması gerektiğini söyledi.

Çiğ köftenin yapılışı sırasında hijyenik şartların çok önemli olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Koruk, çiğ köfte denilince akla gelen ilk unsurun da çiğ et olduğunu belirtti. Çiğ köftede kullanılan etin vücutta parazitlere sebep olabildiğini aktaran Koruk, bundan ötürü bölgedeki çocuklara bakıldığında yeterince gelişemediğini, kansızlık ve bağırsak parazitlerine sık rastlanılabildiğini söyledi.

/ ŞANLIURFA

10.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İzlediği yol hükümeti sıkıntıya sokar

  İzin yasakçılara

  İkinci turda 411 kabul

  Meclis kürsüsünde provokasyon

  CHP yine Anayasa Mahkemesine gidiyor

  Başörtüsünde dayatma yanlış

  Erdoğan: İmtiyazlı ortaklık ifadesi çok çirkin

  DTP’ye verilen ek süre doluyor

  Esengün: Anayasa değişikliği daha geniş kapsamlı olmalı

  İnsan Hakları Komisyonu Almanya’ya gidecek

  Ayakkabısı çalınana yenisi veriliyor

  Doğuda köy yolları kapalı

  Uludağ’da kar rekor seviyede

  Sigara yasağı çok anlamlı

  Marmara’da 3,5 metrelik köpek balığı avlandı

  Üstün zekâlı öğrenciler için bir merkez daha

  Piller geri dönüşüme kazandırılmalı

  Çocuk işçiliğini önleyecek projeler destek bekliyor

  Çiğ köftede hastalık riski


 Son Dakika Haberleri