Kurban Bayramı’nda et tüketimi ile şeker ve şekerli besinlerin tüketiminin arttığı, bunun da sağlık açısından risk oluşturduğu belirtildi.
Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sağlıklı beslenme için, Kurban Bayramı’nda güne mutlaka kahvaltı edilerek başlanması ve mutlaka 3 öğün yemek yenilmesi gerektiği belirtildi. Şekerlemeler ve tatlılardan, kavurma, kızartma gibi yağlı etlerden uzak durulması gerektiği belirtilen açıklamada, “Bol taze sebze ve kabuklu meyve ile günde 6-7 su bardağı ılık su tüketilmelidir. Bayramda bol fiziksel aktivite yapılması çok önemli. Etlerin yanına asitli, gazlı içecekler yerine ayran, yoğurt, cacık tercih edilmeli, etler mutlaka az miktarda tahıllarla ve bol taze sebze ile yenmeye özen göstilmelidir” denildi.
|