Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, devletin sinemayı yeteri kadar destekleyemediğini belirterek, ‘’Türkiye için büyük bir tanıtım yapmak istiyorsak, doğrudan doğruya sinemaya yatırım yaparak, Türkiye’nin tarihini, doğasını, geleneğini gösterecek bir prodüksiyona imza atmamız gerekiyor’’ dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ‘’2. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’’ başladı.
Festivalin, Büyükşehir Belediyesinin Heykel’deki tarihi binasında verilen kokteyl ve ardından Tayyare Kültür Merkezindeki açılış törenine katılan Günay, törende yaptığı konuşmada, sinemanın bir ülkenin tanıtımı ve kültürlerin birbirlerini taşıması açısından çok önemli araç olduğunu söyledi.
Festivalin, henüz ikinci yılında yurt içi ve uluslararası sanat camiası tarafından büyük bir ilgi gördüğünü belirten Günay, bu ilginin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğine inandığını ifade etti.
Günay, Bursa’nın tarım alanları ve sanayisiyle tanınan bir kent olmasına rağmen kültürel ve tarihi yönüyle de Türkiye’nin kültür hazinesi içinde çok önemli bir yerinin bulunduğunu ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de yerel yönetimlerin artık sadece klasik belediyecilik hizmetlerinin verildiği birimler olmaktan çıktığını, şehrin ve şehir halkının sosyal-kültürel hayatını ve geleceğini biçimlendiren kurumlar haline geldiğini söyledi.
Tarihi boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Bursa’nın, günümüzde metropol haline dönüşen bir kent haline geldiğini dile getiren Şahin, ‘’Festivali düzenlemekteki amacımız, bu tarihi yolun, sadece ticaretin değil, kültür ve sanatın, dolayısıyla ülkeler arası barış ve hoşgörünün de zemini olmasına katkıda bulunmaktadır. İpek yolunun kadim durağı Bursa, bu organizasyonla birlikte zamanla İpek yolunda yer alan ülkelerin kültür ve medeniyetlerinin buluşma noktası haline gelecektir’’ diye konuştu.
|