Risâle-i Nur Enstitüsü Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Pozitif Pencereler’ seminerinde konuşan eğitimci-Yazar S. Bahattin Yaşar; Risâle-i Nur eserlerinin asrın pozitif enerji kaynakları olduğuna dikkatleri çekerek, “Ne kadar imanınız varsa, o kadar pozitifsiniz” dedi.
Risâle-i Nur Enstitüsü Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen seminer organizasyonlarının ikincisi, Eğitimci-Yazar S. Bahattin Yaşar tarafından, ‘Pozitif Pencereler’ adı altında yapıldı.
Seminerine, en büyük pozitif enerji kaynağı ve dönüşümü olarak tanımladığı, ‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyerek başlayan Yaşar, pozitif pencereye neden ihtiyaç duyulduğu, pozitifliğin ne olup olmadığı ve pozitif algılamanın insanın fıtraten taşıdığı bir özellik olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, pozitif bakışın esaslarının neler olduğuna ve pozitif bakışı engelleyen unsurlara ve pozitif bakışın hayattaki tezahürlerine slaytlar eşliğinde temas edildi.
Eğitimci S. Bahattin Yaşar, “Risâle-i Nurlar, asrın olanca kirliliği karşısında, apayrı bir pencere açarak, felâket ve helâketler asrında cennetasa bir ikilimde yaşamayı netice vermektedir. Risâle-i Nur eserleri, Kur’ân-ı Kerim’in bu asra bakan bir mucize-i manevisidir. Onun için bu eserler, oldukça dikkat çekici pozitif enerji kaynaklarına sahiptir.
Yaşar, seminerinde şu noktalara temas etti: “İnsanlar kâinattaki varlıkları anlam okumasına tabi tuttukları ölçüde, onlarla pozitif bir etkileşim içerisinde olabileceklerdir. Varlıklar, kendi başlarına var olan ve yine kendi şartları içerisinde yaşayan varlıklar değil, Yaratılmış ve belli bir program dahilinde varlığını sürdüren varlıklardır. Varlık âleminde, ne varsa her biri san’atlı, hikmetli yaratılmışlardır. İnsan bu sanat eserlerinin hayretli bir seyircisi ve onları üzerindeki mânâları okumakla mükelleftir.”
S. Bahattin Yaşar, seminerinde ayrıca, “Anlam okumasının yapılabilmesi, öncelikle iman ile mümkündür. İnsanlar imanları ölçüsünde pozitif bir yaşam içerisinde olabilirler. İman, duâ, ibadet, şükür, Sünnet-i Seniye ve hüsn-ü zan ile ümitli olmak, başlı başına pozitif enerji kaynaklarıdır” dedi.
Seminerde ayrıca, pozitif bakışa engel olan unsurlar olarak da, taklidi iman, enaniyet, ülfet, ümitsizlik, haramlar, ibadet ihmalleri ve batılı tasvir gibi konular belirtildi.
Pozitif bakışın hayata yansımaları bölümünde ise, oldukça iyi çalışılmış slaytlar seyrettirildi. Slaytlar eşliğinde, tefekküre, mahlûkat kardeşliğine, yardımseverliğe ve güzel ahlâk yansımaları olan insan kardeşliği, şefkat, fedakârlık, affedicilik ve sevgi gibi konulara vurgu yaptı.
Yaşar, seminerini, ‘Pozitiflik, yaptığın bir işin sonunda ‘Elhamdülillah’ diyebilmektir.’ diyerek bitirdi.
Risâle-i Enstitüsü Şanlıurfa Temsilciliği’nin düzenlediği seminere çok sayıda dinleyici katıldı.
|