Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Demokratikleşme’ mektubu

Türk-İş’in 4 partiye gönderdiği mektubun ‘’demokratikleşme’’ başlığı altında ‘’12 Eylül döneminin antidemokratik anayasasının, toplumun örgütlü kesimlerinin katılacağı demokratik bir tartışma sürecinde, evrensel demokrasi ilkelerine, uluslararası sözleşmelere ve AB standartlarına uygun hale getirilmesi’’ istendi.

Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş, seçimler öncesinde AKP, CHP, MHP ve DP’ye birer mektup göndererek, 11 başlık altındaki 47 maddelik talebini iletti. İşçi-memur ayrımının ortadan kaldırılarak tüm çalışanların tek çatı altında toplanması, 87 ve 98 Sayılı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmelerinin gereklerinin yerine getirilmesi, kayıt dışı ile mücadele ve sosyal güvenlikte yeni bir düzenleme yapılması, Türk-İş’in çalışma hayatını ilgilendiren talepleri arasında yer alıyor.

Türk-İş mektupta, demokratikleşme, örgütlenme, insandan yana ekonomik ve sosyal politikalar, istihdamın artırılması, kayıt dışıyla mücadele, vergi politikası, özelleştirme, sosyal devlet anlayışının yerleşmesi, çalışma hayatı, sosyal güvenlik ile dış politika ve AB süreci ile ilgili isteklerini sıraladı.

Türk-İş’in mektubunda, ‘’demokratikleşme’’ başlığı altında ‘’12 Eylül döneminin antidemokratik anayasasının, toplumun örgütlü kesimlerinin katılacağı demokratik bir tartışma sürecinde, evrensel demokrasi ilkelerine, uluslararası sözleşmelere ve AB standartlarına uygun hale getirilmesi’’ istendi.

Hukuk ve yargı reformuna gidilmesi gerektiği kaydedilen mektupta, ‘’seçim sisteminin, temsil ve katılım ilkesinin tam ve eksiksiz gerçekleştirilmesi yönünde yeniden düzenlenmesi, Siyasi Partiler Yasası’nın demokratikleştirilmesi ve milletvekilliği dokunulmazlığının, yasama göreviyle sınırlı tutulması’’ talep edildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter devlet yapısının korunması gerektiği vurgulanan mektupta, ‘’Bu amaçla, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kültürel bütünlüğün geliştirilmesi, ülkemizin kültür zenginliğinin ve yerel özelliklerin korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf edilmelidir’’ denildi.

Basın-yayın özgürlüğünün en geniş biçimde tanımlanması, basında tekelleşmenin önüne geçilmesi ve medya çalışanlarının sendikal haklarını etkin bir şekilde kullanması istenen mektupta, IMF ve Dünya Bankası programlarının terk edilerek, ‘’insana öncelik veren’’ ekonomik ve sosyal politikaların uygulanması talep edildi.

/ ANKARA

12.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  DP hizmete talip

  Yasaklar kalksın

  Erdoğan’ın Ağar’a özür borcu var

  Kutan: Cumhurbaşkanı mutabakatla seçilir

  Şaban Dişli: CHP topu yine taca atıyor

  ‘Demokratikleşme’ mektubu

  Meclis yeni döneme hazırlanıyor

  Eğitime AB desteği

  ÖSS sonuçları açıklanıyor

  Rıza Küçükoğlu: Kabinlere cep telefonu, ip sokulmamalı

  Özel sağlık -kuruluşlarından hizmet alımı dâvâlık

  Iraklılar sığınma hakkı istiyor

  Teröristler 8 aracı yaktı

  Üniversitede seçimlerde elektronik sistem çalışması

  Yangınların sebebi ‘ihmal’

  Pirizde unutulan cep, yaktı

  Tescilli camilere ekleme yapılmayacak

  Artık işitme engellilerin de alfabesi var

  Hırsız yemek yedi, bulaşık yıkadı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004