“Gül Kokulu Rüzgârlar” isimli albümüyle müzikseverlerin beğenisini kazanan Ahmet Gürsel, tasavvufun Ramazan ayına has bir müzik olmadığının toplumun her kesimine ulaştırılması gerektiğine inanıyor.
Uzun süreden beri yapmış olduğu müzik çalışmalarıyla ve katıldığı konserlerle isminden Söz ettiren Ahmet Gürsel, müzik yolculuğuna “Gül Kokulu Rüzgârlar” isimli albümüyle devam ediyor.
Moral Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkan albümde san’atçının kendi beste ve sözlerinin yanı sıra Mehmet Emin Altıntop ve Medineli Muhammed Sıddık Efendinin birer bestesi, ayrıca Yunus Emre ve Hasan Feyzi’ nin güfteleri bulunuyor. Klasik makam müziğinin ilkelerine bağlı kalınarak, aynı zamanda en yeni teknolojiyle hazırlanan “Gül Kokulu Rüzgârlar” adlı albümün aranjör ve yönetmenliğini Ferdi Boğa yaptı.
Albümdeki eserlerin en önemli özelliği Peygamber Efendimiz’e (asm.) atfedilen beste ve sözlerin Ahmet Gürsel’ in Mekke ve Medine’de bulunduğu süre içerisinde hazırlanmış olması. San’atçı bu albümde tasavvuf müziğimizin yalnız Ramazan ayına has bir müzik olmadığını toplumun her kesimine ulaştırılmasının bir gereklilik olduğuna inandığını belirtiyor.
Ahmet Gürsel kimdir?
Ahmet Gürsel İstanbul’ da doğdu ilk müzik öğrenimini aynı zamanda neyzen, hanende, bestekâr olan babası Nevzat Bey’den aldı. 1989 yılında İ.T.Ü Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümüne girdi. Bu bölümde bir yıl eğitim gördü. 1991 yılında ise Temel Bilimler “Ney” bölümünde dört yıl eğitim gördükten sonra 1996 yılında mezun oldu. Aynı yıl kazandığı İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Bölümünde başladığı yüksek lisans çalışmasını 2000 yılında tamamladı. Ahmet Gürsel dördüncü sınıf öğrencisi iken T.R.T.' nin açmış olduğu sınavı kazanıp, 1996–2004 yılları arasında bu kurumda 8 yıl ney san’atçısı olarak çalıştı.
Ses Eğitimi Bölümünde Üstad Bekir Sıtkı Sezgin, Yavuz Özütsün, Temel Bilimler Bölümünde Üstad Niyazi Sayın, Salih Bilgin, Alaeddin Yavaşça, Necdet Varol, Cahit Atasoy, Selahaddin İçli, Mefharet Yıldırım, Mutlu Torun gibi çok değerli hocaların öğrencisi oldu. Bugüne kadar birçok özel ve resmî radyo ve televizyon kanallarında neyzen ve ses sanatçısı olarak programlar yaptı, Ayrıca yurt içi ve yurt dışında birçok programlara katıldı. Yurt dışında katıldığı programlardan bazıları: Almanya (Salon ve televizyon konserleri), Avusturya (Caritas’ın dâvetlisi olarak verdiği solo konser ve özel konserler), Yunanistan (Özel solo konser), Rusya Federasyonu ( Şark Bilimler Akademisi huzurunda solo konser ), İran ( Uluslararası Ney Festivalinde solo konser) İsviçre ( Davos Ekonomik Forumunda grup konser), Polonya ( Unesco- Polonya Devletinin ortaklaşa düzenlediği organizasyonda grup konser). Rusya Federasyonu (Diyanet İşleri Başkanlığı’ nın organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri).
San’atçının “Altaylardan Endülüse Müzik Yolculuğu” isimli yayınlanmış bir kitabı bulunmakla beraber müzik hakkında kitap çalışmaları devam etmektedir.
Ahmet Gürsel, 1999 yılından beri Galata Mevlevihanesinde, neyzenbaşı olarak görev yapmaktadır.
|