Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı Sonuç Bildirisi’nde; Akdeniz bölgesinde sosyo ekonomik kalkınma için turizm, organik tarım ve seracılıkta yenilikçiliğe odaklanarak markalaşmaya önem verilmesi halinde Türkiye’nin cari açığını kapatabileceği vurgulandı.
MÜSİAD Antalya Şubesi’nin ev sahipliğinde, Genel Merkez yönetimi ve 27 şube başkanını buluşturan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından, Antalya özelinde Akdeniz bölgesinin ekonomik potansiyel ve dinamiklerine vurgu yapılan GİK Sonuç Bildirisi yayınlandı. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat ve 27 şube başkanının imza koyduğu sonuç bildirisinde, “Turizm ve tarımda ülkenin lokomotifi olan Akdeniz bölgesinde kalkınmanın reçetesi yenilikçilik stratejisi olmalı” uyarısında bulunuldu.
Sonuç bildirisinde Akdeniz Bölgesi’nin kalkınmasına yönelik şu önerilere yer verildi: “Turizm Master Planı’nın hazırlanması ve uygulamaya konulması ve doğru bir teşvik sistemi şarttır. KDV indirimi sektöre soluk aldırma anlamında olumlu bir karardır, ancak sektörün istihdam oluşturucu boyutta katma değer üretebilmesi için turizm olgusunun yılın 12 ayına yayılması ve çeşitlendirilmesi, bölge geneline açılması ve eğitimli işgücüyle mümkündür. Markalaşma ve tanıtım kampanyaları gerçekleştirmemiz halinde turizm gelirlerimizin patlaması ülkemizin, turizm gelirlerinde birinci lige yükselmesi adeta işten bile değildir. Türkiye’nin adeta can damarı olan organik tarım ve seracılık turizme feda edilmemeli, turizm ile birlikte geliştirilmelidir. Narenciye deposu olan bölge, tarımda markalaşmaya odaklanılması halinde, ülkemize büyük bir katma değer sağlama potansiyeline sahiptir.”
|