Kayısı üreticileri Birliği “Örtü altına alınan kayısı ürününün pazara sunulması” konulu toplantı yaptı.
Çilek ve erikten sonra Silifkede üretimi giderek yaygınlaşan kayısı da, örtü altına alındı. Organik tarım yöntemiyle yetiştirilen örtü altı kayısı, dışarıda açıkta yetişen kayısıdan 25 gün önce tüketici ile buluşuyor. Tezgâhlarda yerini alan ilk turfanda kayısılar 10 ytl’den satışa sunuluyor.
Kayısı üreticileri Birlik Başkanı İsmail Gürses, “Silifke’de 2007 yılında kendi yerimizde kayısı satma kararı aldık. Kayısının –Silifke Kayısısı— olarak satılması için pazara sunulması konusunda tüccarlara teklif sunduk, onlarda kabul ettiler. Bundan sonra pazara girildiğinden –Mut Kayısısı- olarak değil,-Silifke Kayısısı- olarak satılacak” dedi.
|